'Bij Ajax lieten de buitenspelers Neres en Antony het lelijk afweten'

'Bij Ajax lieten de buitenspelers Neres en Antony het lelijk afweten'

9 april 2021 – Ajax-keeper Kjell Scherpen kreeg veel kritiek na zijn optreden donderdagavond tegen AS Roma en ook Dusan Tadic miste een strafschop tegen de Italianen, maar analist Wim Kieft heeft zich vooral gestoord aan de vleugelspelers van de Amsterdammers. Hij vond de Brazilianen David Neres en Antony door de mand vallen in de kwartfinale van de Europa League.

'Bij Ajax lieten de Braziliaanse buitenspelers David Neres en Antony het lelijk afweten. Neres heeft na zijn blessure z'n topvorm in het geweldige Champions League-seizoen nooit meer benaderd. Hij speelt ook niet slim', ziet Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Antony mist frisheid. Aan het begin van dit seizoen liep hij iedereen voorbij, scoorde en gaf assists, maar nu trekt hij altijd naar binnen. Terwijl hij de snelheid en actie heeft om zijn tegenstander te passeren. Ik schat hem hoger in dan Neres, maar hij brengt te weinig.'

Ook op de keuzes van trainer Erik Ten Hag was Kieft kritisch. De invulling van het middenveld moet volgens hem anders dan met Ryan Gravenberch, Edson Alvarez en Davy Klaassen. 'Die drie samen missen zonder Daley Blind wat creativiteit. Want met dat trio is het moeilijk een tegenstander continu te domineren', dacht de oud-international, die de treffer van Klaassen enigszins gelukkig vond.

'Klaassen gaf de bal te ver naar buiten op het rechterbeen van Tadic terwijl hij hem altijd op diens linkervoet moet aanspelen. Gelukkig kwam dat nog goed, maar ging het uiteindelijk fout en denk ik dat het Europese avontuur van Ajax volgende week eindigt in Rome', verwacht Kieft over de return van volgende week donderdag in de hoofstad van Italië.

gerelateerd