Pérez door als preses en hoopt op ster, 'Poch' rustig over Mbappé

Pérez door als preses en hoopt op ster, 'Poch' rustig over Mbappé

9 april 2021 – Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez (74) wil langer door als de preses van de club. De man die sinds 2009 de eindverantwoordelijke is moest voor 12 april laten weten of hij wil aanblijven in zijn huidige functie. Inmiddels heeft hij officieel laten weten dat hij graag nog een paar jaar doorgaat en als er geen tegenkandidaat komt, dan zal dat snel officieel zijn.

De verwachting is overigens ook dat er geen tegenkandidaat zal komen, want anders dan bij FC Barcelona wordt een zittende preses die verder wil, vaak geen strobreed in de weg gelegd bij De Koninklijke. Dat gebeurde in 2013 en 2017 namelijk ook niet toen Pérez, die eerder tussen 2000 en 2006 al voorzitter was van de club, verder wilde in zijn huidige rol.

Een van de beloftes die Pérez heeft gedaan de laatste maanden, is dat hij een nieuwe wereldster naar Madrid haalt in de komende transferwindow. Afgelopen zomer kwam er namelijk geen enkele grote naam naar de Spaanse hoofdstad. Een seizoen eerder wel, maar met weinig succes. Eden Hazard (115 miljoen) kampt immer met blessureleed, terwijl Luka Jovic vooralsnog niet voldoet en weer is verhuurd aan Eintracht Frankfurt.

Pochettino heeft geen zorgen over Mbappé
Een van de spelers die de afgelopen dagen volop gelinkt wordt aan een gang naar Real Madrid, is Kylian Mbappé. De Fransman zou hebben aangegeven zijn contract niet te verlengen bij Paris Saint-Germain omdat hij naar de hoofdstad van Spanje wil. Manager Maurico Pochettino heeft vrijdag tijdens de persconferentie gezegd geen zorgen te hebben over de superster, wiens verbintenis in 2022 al afloopt.

"Over spelers als Mbappé zijn altijd geruchten. Dat is normaal bij topspelers en topclubs", reageerde de oefenmeester. "Hij moet vooral rustig blijven en zich focussen op de wedstrijden. Hij is voor zijn leeftijd al heel volwassen, dus dat komt wel goed", zei de Argentijn. "We hopen dat we hem kunnen behouden. De clubleiding doet daar in elk geval alles aan."

gerelateerd