NAC voorkomt met late goals blamage tegen tiental Jong Utrecht

9 april 2021, 19:49

NAC Breda heeft vrijdagavond in eigen huis een blamage voorkomen in eigen huis tegen Jong FC Utrecht. De ploeg van Maurice Steijn stond halverwege al op voorsprong en zag meteen na de pauze Remco Balk bij de bezoekers van het veld gestuurd worden met een directe rode kaart. Met tien tegen elf gaf de thuisploeg het duel nog uit handen, maar zag het de boel in het laatste kwartier alsnog goedkomen (3-1).

Dat het zo moeizaam ging voor NAC Breda was enigszins verrassend, want ondanks de recente nederlaag tegen Go Ahead Eagles verkeerde de thuisploeg in een aardige vorm én wist het dat puntverlies in de strijd om promotie dodelijk zou kunnen zijn. Dus toen Balk na eerder al een eigen doelpunt van Rick Meissen met rood van het veld gestuurd werd, was het vooral de vraag hoeveel NAC Breda kon gaan werken aan het doelsaldo, dat doorslaggevend kan zijn.

Niets bleek echter minder waar, want FC Utrecht kreeg met een man minder op het veld steeds wat meer de overhand in het duel, al bleef NAC Breda nog wel de gevaarlijkste ploeg. Toen Thom Haye twintig minuten voor tijd een ongelukkige handsbal maakte in de zestien, kwamen de gasten vanaf elf meter via Jeredy Hilterman op gelijke hoogte (1-1).

Een blamage voor de elf overgebleven spelers van NAC Breda leek even in de maak, maar op het juiste moment zette het elftal van Steijn weer aan. Eerst was Sydney van Hooijdonk dicht bij de tweede NAC-goal, maar niet veel later kopte de uitblinkende Moïse Adilheou die alsnog tegen de touwen. Twee minuten later verdiende hij een vrije trap, die door Van Hooijdonk knap werd binnengeschoten. Geen blamage, maar een belangrijke zege voor NAC Breda, dat met slechts twee goals verschil wel na liet om écht aan het doelsaldo te werken.