Wiegman experimenteert niet in oefenduel met Spanje

Wiegman experimenteert niet in oefenduel met Spanje

9 april 2021 – Sarina Wiegman heeft voor de oefenwedstrijd tegen Spanje weinig verrassingen opgenomen in de basisopstelling van de OranjeLeeuwinnen. Anders dan de vorige interland tegen Duitsland (2-1 winst) ontbreken alleen keepster Lize Kop en Lynn Wilms in de opstelling: het duo is geblesseerd en zit überhaupt niet bij de selectie.

Beide speelsters kwamen niet ongeschonden uit het finaleduel om de Eredivisie Cup tussen Ajax en FC Twente, dat afgelopen zondag met 3-2 werd gewonnen door de Amsterdamse formatie. Bondscoach Sarina Wiegman heeft Daphne van Domselaar (FC Twente) opgeroepen als vervanger voor Kop. Voor Wilms kwam geen stand-in, waardoor de spelersgroep nu nog uit 23 speelsters bestaat.

In de optelling staan verder negen dezelfde namen als tegen Duitsland, die aangevuld worden met Van Veenendaal – normaliter de eerste keuze in het doel van de Leeuwinnen – en Dominique Janssen, ook een meer dan vaste kracht bij de dames van Wiegman. 

Spanje, momenteel twaalfde op de FIFA-ranking, is historisch gezien een lastige tegenstander voor de Leeuwinnen. Van de in totaal negen onderlinge duels wisten de Oranjevrouwen er slechts twee te winnen; dat lukte beide keren in 2008. In de meest recente ontmoeting, tijdens de Algarve Cup van 2019, ging de ploeg van Sarina Wiegman nog met 2-0 onderuit.

Opstelling Oranje: Sari van Veenendaal; Dominique Janssen, Stefanie van der Gragt, Aniek Nouwen, Merel van Dongen; Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Jackie Groenen; Jill Roord, Vivianne Miedema en Lieke Martens

gerelateerd