Almere City en Roda JC scoren ook in restant van duel niet

Almere City en Roda JC scoren ook in restant van duel niet

9 april 2021 – Almere City FC moest voor de tweede keer deze week helemaal naar Kerkrade afreizen voor het duel met Roda JC, maar is er beide keren niet in geslaagd te scoren. Vrijdagmiddag deed het dat voor de resterende ruim twintig minuten, nadat het duel maandag na 67 minuten gestaakt werd vanwege hevige regenval. Net als de bezoekers kwamen ook de Limburgers niet tot een goal en werd er over twee momenten niet gescoord (0-0).

Met dezelfde spelers op het veld als op het moment toen arbiter Ingmar Oostrom maandag besloot om niet verder te voetballen, werd er opnieuw afgetrapt. Met die 22 mannen op het veld had Roda JC, dat recentelijk SC Cambuur versloeg in Kerkrade, de beste kansen op een treffer, maar kwam het niet tot scoren. Vlak voor tijd werd de bij Almere City weggestoken Ruggero Mannes teruggefloten vanwege buitenspel en kon derhalve ook niet scoren.

Door de remise verzuimt de ploeg van Jeroen Rijsdijk de tweede plaats weer over te nemen van De Graafschap, terwijl de Limburgers weer een stapje dichterbij de play-offs zijn. Almere City zou het deze vrijdag eigenlijk opnemen tegen Telstar, maar die wedstrijd is door deze verschuiving verplaatst naar aanstaande maandag. Dan komt ook Roda in actie, tegen MVV Maastricht.

gerelateerd