Tannane leeft toe naar finale: "In voetbal kan het gek lopen"

Tannane leeft toe naar finale: "In voetbal kan het gek lopen"

9 april 2021 – Oussama Tannane hoopt volgende week zondag zijn eerste prijs als profvoetballer te pakken. Dan speelt de smaakmaker van Vitesse namelijk de finale van de KNVB Beker tegen Ajax. Tannane weet dat het een lastige avond gaat worden in Rotterdam, maar gaat de wedstrijd tegen de Amsterdammers toch vol vertrouwen tegemoet.

"Ik heb nog nooit een echt finale gehaald", vertelde Tannane in gesprek met ESPN. "Dit wordt de eerste die ik mee ga maken. Ik heb tot nu toe niet echt geluk gehad wat dat betreft. Met Jong Heerenveen zijn we wel kampioen geworden. Verder heb ik in Spanje en Frankrijk in de beker gespeeld, maar we zaten er steeds net naast."

Tannane acht Vitesse zeker niet kansloos tegen Ajax en ziet zelfs zwakke plekken bij de opponent. "Ajax heeft een leuke aanval, maar verdedigend laten ze wat gaten vallen met jonge jongens. Daley Blind doet niet mee en dat is een echte voetballer van achteruit. Die gaan ze zeker missen. Dat is goed voor ons, maar dat betekent niet automatisch dat we gaan winnen."

Op de ranglijst is het verschil tussen Ajax en Vitesse veertien punten in het voordeel van de club uit de hoofdstad, die ook buiten de lijnen meer middelen heeft. "Ajax koopt een speler voor zestien miljoen alsof het niks is. Dat kunnen wij bij Vitesse niet. Daar moeten we realistisch in zijn. Maar je weet hoe gek voetbal kan lopen", besluit Tannane, die dit bekerseizoen al goed was voor een treffer en drie assists.

gerelateerd