Schmidt over situatie Van Ginkel: "Ik kan er maar elf opstellen"

Schmidt over situatie Van Ginkel: "Ik kan er maar elf opstellen"

9 april 2021 – Marco van Ginkel keerde afgelopen zomer geblesseerd terug bij PSV, maar is inmiddels helemaal fit. Toch speelde de middenvelder pas zes wedstrijden namens de Eindhovenaren. Trainer Roger Schmidt gebruikte dit seizoen al veel spelers, maar Van Ginkel moet dus vooral veel geduld hebben. De Duitser ziet echter ook dat de ervaren speler uitstekend bezig is.

"Onze medische staf heeft het uitstekend gedaan en hem goed begeleid", vertelde Schmidt voorafgaand aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo tegenover het Eindhovens Dagblad. "Hij heeft nog niet veel gespeeld, ik kan er maar elf opstellen. Maar wanneer hij speelde zag je vooruitgang. Hij kan nu zijn kwaliteiten tonen en die heeft hij. Marco heeft een grote carrière al en titels gewonnen."

Vooralsnog blijft de teller dit seizoen dus steken op slechts zes wedstrijden. "Hij heeft het potentieel en ik heb geen twijfel dat hij het team kan leiden. Het is een kwestie van opbouwen. Het was een lange weg om hem terug te brengen naar waar hij nu is. Van Ginkel is erg belangrijk voor ons, maar als je leiderschap wilt tonen moet je ook wedstrijden spelen."

De toekomst van de achtvoudig Oranje-international is ook voor Schmidt nog ongewis. Van Ginkel ligt tot komende zomer vast bij Chelsea en er is een optie om dat contract met een jaar te verlengen. "Het hangt ook van het plan van Chelsea af. Daar staat hij onder contract. Het belangrijkste is om nu te focussen op wedstrijden spelen en dan kijken we hoe het verder gaat."

gerelateerd