De Jong wil competities uitspelen met fans op tribunes

De Jong wil competities uitspelen met fans op tribunes

9 april 2021 – Als het aan de KNVB ligt, worden er vanaf 23 april bij elke wedstrijden in het betaalde voetbal supporters welkom geheten. Het kabinet gaf deze week groen licht een het toelaten van fans bij alle wedstrijden in het weekend van 23, 24 en 25 april. Ook bij twee Eerste Divisie-duels gaan dan de deuren open voor supporters. Jan de Jong hoopt dat het de opmaat is naar meer.

"Wat ons betreft spelen we de resterende wedstrijden in het betaalde voetbal met publiek", zegt de directeur van de Eredivisie CV tegen ESPN. "Hoeveel dat is, dat is niet aan ons. Dat moet uiteindelijk het kabinet of het RIVM of de lokale overheid zeggen. Wij zijn er van overtuigd dat we het veilig en verantwoord kunnen doen. We zijn er ook van overtuigd dat het helpt om de druk op andere plekken, als het mooi weer wordt, te ontlasten."

De dertigste speelronde van de Eredivisie begint op vrijdag 23 april met Willem II-RKC Waalwijk, waar maximaal 2.000 toeschouwers worden toegelaten. In het weekeinde is ook de topper Ajax-AZ, waar 7.500 fans kunnen plaatsnemen. Dat duel zou overigens de kampioenswedstrijd van de Amsterdammers kunnen zijn. Bij Feyenoord-Vitesse mogen 6.500 fans een plek innemen op de tribunes.

gerelateerd