Jansen maakt Wijndal trotse aanvoerder en heeft Stengs terug

Jansen maakt Wijndal trotse aanvoerder en heeft Stengs terug

9 april 2021 – Owen Wijndal draagt zaterdagavond de aanvoerdersband als AZ het in eigen stadion opneemt tegen Sparta Rotterdam. Dat heeft zijn trainer Pascal Jansen vrijdagmiddag bekendgemaakt. Na de rode kaart van Teun Koopmeiners tegen Willem II fungeerde Wijndal al als captain en dat mag hij nu dus opnieuw doen. Daar is de linksback natuurlijk erg blij mee.

"Owen zal de band morgen weer dragen", vertelde Jansen tijdens zijn voorbeschouwing op de clubwebsite. "Hij heeft er volgens mij ook de hele week mee geslapen, haha. Maar zonder gekkigheid: dit doet hem wel wat. Hij is een AZ-jongen in hart en nieren en dit maakt hem heel erg trots. Ook zonder Teun hebben wij zeker geen tekort aan spelers met leiderschapskwaliteiten. Denk aan Marco Bizot, Bruno Martins Indi en Timo Letschert."

AZ zal Sparta in ieder geval niet onderschatten. Eerder dit seizoen gaven de Alkmaarders een 0-4 voorsprong uit handen en werd het nog 4-4 in Rotterdam. "Het is te bizar voor woorden hoe we daar de wedstrijd domineerden en op 0-4 kwamen, maar de winst toch uit handen gaven. We hadden van zijn levensdagen niet gelijk mogen spelen, maar de realiteit is dat dat wel gebeurde", blikte Jansen nog even terug op dat duel.

Jansen weet dat er gewonnen moet worden van Sparta om de doelstelling te behalen. Het verschil met nummer twee PSV is momenteel enkel gebaseerd op doelsaldo. "Wij willen het hoogst haalbare bereiken en dat is de tweede plek. We zijn dus aan het jagen op PSV", aldus de coach, die Calvin Stengs waarschijnlijk terug heeft. "Het is even afwachten, maar hij heeft goed getraind. Het zal moeten blijken om hij mee kan doen."

gerelateerd