Wiegman over haar opvolger: "Niemand hoeft huiverig te zijn"

Wiegman over haar opvolger: "Niemand hoeft huiverig te zijn"

9 april 2021 – Sarina Wiegman vindt het vreemd dat er nog altijd geen nieuwe bondscoach voor de Oranje Leeuwinnen is gepresenteerd. De 51-jarige trainer neemt over een aantal maanden afscheid en gaat aan de slag met de vrouwen van Engeland. Wiegman kijkt er van op dat er vooralsnog weinig animo lijkt te zijn om haar op te volgen.

Eerder deze week opperde Voetbal International dat het tot nu toe vooral afmeldingen regent. De KNVB schijnt hoog in te zetten, maar is er nog niet in geslaagd om een opvolger te strikken. "Deze spelersgroep van Oranje is ontzettend ambitieus en gedreven, het is echt heerlijk om met ze te werken. Niemand hoeft huiverig te zijn om met dit team aan de slag te gaan", vertelde Wiegman volgens De Telegraaf tijdens een perspraatje.

Ook een mannelijke bondscoach wordt zeker niet uitgesloten. Zo noemde oud-international Anouk Hoogendijk zelfs de naam van Louis van Gaal. Het is echter zeer de vraag of er man voor de groep komt te staan. "Ik zou het ongelooflijk vinden als er tegenwoordig nog mannelijke coaches zijn die huiverig zijn om bondscoach van het vrouwenteam te worden. Angst is een slechte raadgever, zeggen ze vaak."

Na de Olympische Spelen van komende zomer neemt Wiegman afscheid. Dat kondigde ze augustus vorig jaar al aan. "Het zou wel rust geven als er snel duidelijkheid is", erkent de Haagse. "Ik vind ook dat je op zoek moet naar de beste kandidaat. Dat doet de KNVB kennelijk, maar ik hoop wel dat het snel rond is. Anders gaat het de voorbereiding op de Spelen doorkruisen." De Leeuwinnen spelen vanavond en dinsdag oefenwedstrijden tegen Spanje en Australië.

gerelateerd