Geen bewijs voor racistische uitspraak Cadiz-speler

9 april 2021, 13:00   Bijgewerkt: 9 april 2021, 13:05

De Spaanse voetbalbond heeft geen bewijs kunnen vinden voor het vermeende racisme-incident bij de wedstrijd tussen Cadiz en Valencia van afgelopen weekend. Zelfs een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in het liplezen kon de beschuldiging van Mouctar Diakhaby niet bewijzen. Er volgt dus ook geen straf voor verdediger Juan Cala van Cadiz

Zondagmiddag liepen de spelers van Valencia van het veld af. Volgens Diakhaby riep Cadiz-verdediger Cala 'schijtzwarte'. Wat er volgde was een heuse mediarel. Doordat de aanwezige arbitrage op dat moment niks meekreeg van het incident, startte de Spaanse voetbalbond na de wedstrijd meteen een onderzoek naar de vermeende uitspraken. 

Tijdens het onderzoek werden alle beelden nog eens uitbundig bekeken en geanalyseerd. Daarbij werd ook een team met specialisten in liplezen ingehuurd. Vandaag, op de vijfde dag na het vermeende incident, werd bekend dat het onderzoek geen bewijs opleverde van de racistische bejegeningen op het veld van dit weekend. Het onderzoeksteam had geen fragmenten gevonden waarin de uitspraak te zien of te horen was.

Terwijl het onderzoek bezig was, ontstond er een ongemakkelijk welles-nietes-verhaal in de media. De verdediger zelf ontkent dat hij zoiets gezegd heeft, de club staat daarin achter hem. Doordat er geen bewijs opdook krijgt de verdediger nu geen straf. Valencia-verdediger Diakhaby reageerde onverschillig in een statement op de website van zijn club. "Dat er geen bewijs is gevonden, wil niet zeggen dat dit helemaal niet is gebeurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen