Schmidt wil tweede plek grijpen en kijkt uit naar terugkeer fans

Schmidt wil tweede plek grijpen en kijkt uit naar terugkeer fans

9 april 2021 – Roger Schmidt had vrijdag op zijn persconferentie in aanloop naar de confrontatie met VVV-Venlo het nodige te bespreken. De trainer van PSV ging onder meer in op het perspectief van zijn ploeg in de Eredivisie, zijn centrale duo en de aanstaande terugkeer van fans in de stadions.

De coach heeft de titel uit zijn hoofd gezet, het gaat volgens hem nu om de tweede plaats. "De spelers hebben zich geconformeerd aan dat doel", vertelt hij op de clubwebsite. PSV heeft evenveel punten als AZ en weet dat Vitesse op het vinkentouw zit. Winnen van VVV is dan ook een must. "We vechten allebei ergens voor. VVV-Venlo wil in de Eredivisie blijven en wij willen tweede worden. De spelers hebben zich geconformeerd aan dat doel, dat met het oog op volgend seizoen enorm belangrijk is."

Schmidt moet op het middenveld gaan kiezen tussen Ibrahim Sangaré, Pablo Rosario en Olivier Boscagli. Vorige week werd Sangaré het slachtoffer van die luxepositie. "Maar ook achterin heb ik veel keus. Nick Viergever doet het goed, Jordan Teze heeft zich dit seizoen ontwikkeld en Armando Obispo is sterk teruggekomen van zijn blessure. Bij Jong PSV heeft Armando het uitstekend gedaan. Hij staat er goed voor."

Deze week werd bekend dat er bij de wedstrijd tussen PSV en Groningen op 24 april weer fans aanwezig mogen zijn, in beperkte mate. "Het is een goed signaal voor het voetbal in algemene zin en voor ons in het bijzonder. Iedereen mist de energie die de supporters aan een wedstrijd geven. Ook al kunnen er maar tien procent van het aantal bezoekers komen, we kijken er naar uit", sprak Schmidt, die zin heeft in een vol stadion. "Tegen FC Emmen heb ik eventjes kennis kunnen maken met de intensiteit van onze supporters. Het kabaal na de late winnende treffer was enorm. Ik kijk met veel enthousiasme uit naar een vol Philips Stadion. Hopelijk kan dat volgend seizoen."

gerelateerd