Druk is groot bij NAC Breda: "Er zijn harde woorden gevallen"

9 april 2021, 12:01

Voor de topclubs in de Eerste Divisie wordt het de komende weken alles of niets. In de race om promotie naar de Eredivisie is de druk erg groot, zeker ook bij NAC Breda. Trainer Maurice Steijn vindt dat zijn spelers moeten leveren.

NAC staat vierde en steekt in matige vorm. Na een gelijkspel tegen Jong Ajax werd er kansloos verloren van Go Ahead Eagles. Steijn weet dat zijn ploeg beter kan dan de laatste duels. "Voetballen, kansen creëren; we hebben bewezen dat we het kunnen. Het kan niet zo zijn dat we het ineens kwijt zijn. De spelers nemen ze zichzelf kwalijk dat het niet lukt. Het is te makkelijk om alles af te branden, maar intern zijn zeker harde woorden gevallen", vertelt hij aan BN De Stem.

"Na de deceptie van Go Ahead Eagles heerste een totale mineurstemming. Het is aan de spelers hun voeten te laten spreken. Hoe? Door erop te blijven hameren dat we voor zwaardere vuren hebben gestaan. Een kansloze achterstand zijn we te boven gekomen met een sterke reeks van zeven zeges", weet Steijn.

Vrijdag tegen Jong FC Utrecht zijn er geen excuses meer voor NAC. "De opdracht is: jezelf revancheren door agressief te spelen", zegt Steijn. "Uit de statistieken blijkt dat we meer meters hebben gelopen dan Go Ahead, toch zijn we van het kastje naar de muur gespeeld. Mouwen opstropen, in de duels komen. Dat verlang ik van de spelers. Ze moeten opstaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen