De Mos fileert beleid ADO: "Het was gedoemd te falen"

9 april 2021, 09:49

Het gaat niet goed met ADO Den Haag. De club staat onderaan in de Eredivisie en degradatie lijkt onvermijdelijk voor de Hagenezen. Volgens Aad de Mos is het falen van de club uit Den Haag voor een groot deel aan één man te danken: Martin Jol. In een interview fileerde de oud-trainer het aankoopbeleid van ADO. Ook uit de oud-oefenmeester zich over de toekomst van de club.

"Dit is tegen alle principes en normaal gangbare wetten van het voetbal in", opent de Mos in het interview met De Telegraaf. De Mos is alles behalve tevreden met de praktijken bij ADO Den Haag dit seizoen. "Vorig jaar was het al chaos met Alan Pardew en alle spelers die ze toen haalden. Ze zijn toen gered door de coronacrisis. Ik had niet gedacht dat de ezel zich twee keer aan dezelfde steen zou stoten."

Kenmerkend voor het slechte seizoen is dat al 37 spelers het geelgroene shirt hebben gedragen van de Hagenezen, een Eredivisierecord. Trainer Ruud Brood blijft maar rouleren. De spelers zijn gewoon niet goed genoeg voor de Eredivisie, erkent De Mos. "Het is een mislukt project. Vanaf dag één wist je dat het tot falen gedoemd zou zijn als je keek naar de kwaliteiten van deze spelers."

Degene die verantwoordelijk is voor het aankoopbeleid van de Hagenezen is Martin Jol, de oud-trainer van Ajax die momenteel functioneert als technisch directeur van ADO Den Haag. Afgelopen zomer haalde hij maar liefst 41 spelers, waarvan een groot deel op transfervrije basis. Dat er dan nog geen goed elftal op het veld staat is alarmerend. "Martin is een goede trainer geweest, maar dat wil niet zeggen dat je ook een goede technisch directeur bent", vertelt De Mos. "Dan wordt er wel gezegd dat er geen geld is. Maar als je uiteindelijk 37 spelers gebruikt in een seizoen, dan loopt het toch aardig in de papieren, want er komt er geen één voor niks."

De club uit Den Haag zit ook nog middenin overnameperikelen. Er wordt door United Vansen naarstig gezocht naar een nieuwe eigenaar voor ADO, die de club financieel in rustiger vaarwater moet brengen. Toch ziet de Mos de toekomst somber in voor de club in het geelgroen, "Het wordt zeker geen gemakkelijke puzzel voor de nieuwe technisch directeur en algemeen directeur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen