Transferweekje: Gravenberch, Koopmeiners, Bosz en Agüero

10 april 2021, 12:00

Het duurt nog een paar maanden voordat de transfermarkt weer heropent. Dat betekent niet dat er geen geruchten meer waren over mogelijke (zomer)transfers. De markt begint alweer op gang te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Belangstelling genoeg voor Koopmeiners

Teun Koopmeiners kende geen gelukkige weken met een schorsing bij Jong Oranje en een directe rode kaart bij AZ. Toch was er ook goed nieuws voor de aanvoerder van de Alkmaarders. Hij staat namelijk in de belangstelling van de Italiaanse topclub AS Roma. Na de overwinning op bezoek bij Willem II erkende Koopmeiners voor de camera van de NOS dat zijn toekomst mogelijk in de hoofdstad van Italië ligt. De geboren Amsterdammers heeft een contract tot medio 2023 bij AZ, dat dus hoe dan ook een zak geld wil vangen. Inmiddels lijken er meer kapers op de kust te zijn. De naam van Koopmeiners wordt ook genoemd bij Sevilla en Liverpool.

Toekomst Peter Bosz

Gravenberch naar de Premier League?

Met de ontwikkeling die Ryan Gravenberch dit seizoen doormaakt, kan het niet anders dan dat de topclubs in de rij staan. Deze week werd er dan ook bericht over twee geïnteresseerde clubs uit de Premier League. Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport zou hij bij Liverpool de opvolger worden van de hoogstwaarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. De andere optie is om Hakim Ziyech achterna te gaan en de stap te maken naar Chelsea. Met Ziyech en ook Donny van de Beek als voorbeelden, zal Gravenberch echter gezien hebben dat het niet makkelijk is om de stap naar de top van de Premier League te maken. Gaat de pas achttienjarige Ajacied wel voor zijn kans, of kiest hij ervoor om zich nog even door te ontwikkelen in Amsterdam. Daar ligt hij vooralsnog vast tot 2023.

Spanje én Leeds lonken voor Agüero

Dybala op weg naar uitgang

De wegen van Paulo Dybala en Juventus lijken te scheiden. De Argentijnse aanvaller is bezig aan zijn zesde seizoen in het Allianz Stadium, maar is niet tevreden over zijn rol onder trainer Andrea Pirlo. Ondanks het feit dat Juve hem een miljoenencontract heeft aangeboden, lijkt Dybala zijn zinnen te hebben gezet op een vertrek uit Turijn. Het contract van de linkspoot loopt nog tot medio 2022 en dus zal er komende zomer iets moeten gebeuren. Op Italiaanse bodem verdedigde Dybala ook de clubkleuren van Palermo en recent grapte Nicolas Tagliafico dat hij naar Ajax moest komen. Maar dat zal niet echt gebeuren, toch?

Til terug naar de Eredivisie

Toekomst van Boateng

David Alaba gaat al maanden over de tong over waar zijn toekomst moet liggen, terwijl Bayern München hem graag wilde houden. Rondom Jerôme Boateng is het ongekend stil, al zal daarin verandering komen nu Der Rekordmeister deze week heeft aangegeven dat de routinier (32) na dit seizoen moet vertrekken. FC Barcelona heeft al aangegeven dat ze geen interesse hebben, schreef El Mundo Deportivo. Vanuit Engeland werd Chelsea genoemd, in Frankrijk kwam Paris Saint-Germain aan het licht voor de Duitser en in Italië zoekt Napoli al maanden naar een extra verdediger. Concreet zijn de geruchten nog niet echt, zeker als je het afzet tegenover de geruchten over Alaba: ligt Boateng niet zo goed in de markt? 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen