Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Scherpen vreest voor zijn nachtrust na cruciale fout

Scherpen vreest voor zijn nachtrust na cruciale fout

8 april 2021 – Kjell Scherpen zal zich zijn Europese debuut ongetwijfeld anders hebben voorgesteld. De 21-jarige doelman van Ajax ging donderdagavond opzichtig de fout in bij een vrije trap van Lorenzo Pellegrini, waardoor AS Roma na een uur op gelijke hoogte kwam. Scherpen steekt na afloop van de wedstrijd de hand in eigen boezem en vreest voor zijn nachtrust.

"Hij schoot 'm in mijn hoek. Dat had ik wel verwacht, maar er stonden veel mensen voor. Alsnog was het niet best.  Nu ik de beelden terugzie, zie ik dat ik te vroeg de hoek in ging. Wat moet ik erover zeggen? Het is een fout, zonde", aldus de vervanger van Maarten Stekelenburg in gesprek met RTL7.

"Je weet dat je daarvoor alles goed doet. Dit komt wel binnen. Dan moet je door en verlies je de wedstrijd ook nog. Als ik zo'n bal honderd keer krijg, dan pak ik 'm in principe honderd keer. Ik denk dat ik het het eerste uur goed invulde, maar daar heb ik niets aan", ging hij verder.

Ajax balanceert door de nederlaag op de rand van uitschakeling in de Europa League. Scherpen ziet nog wel kansen voor de Amsterdammers. "We hadden de controle en overhand. Volgende week hebben we nog alle kans. We moeten veel goals maken en de rug rechten", aldus de doelman, die niet goed zal slapen. "Slapen lukt nooit na een wedstrijd, ik denk dat ik wel wakker zal liggen."

gerelateerd