Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Ten Hag heeft vol vertrouwen in Scherpen en verandert rol Rensch

Ten Hag heeft vol vertrouwen in Scherpen en verandert rol Rensch

8 april 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat Kjell Scherpen het donderdagavond gaat laten zien tegen AS Roma. De keeper staat in het doel van de Amsterdammers voor de wedstrijd in de kwartfinale van Europa League, maar is normaliter derde keuze. Toch is de coach vol vertrouwen in zijn pupil. Verder ging hij in op de rol van Devyne Rensch, die afgelopen weekend als 'zes' speelde, maar ditmaal rechtsback is. 

"Kjell doet het goed. Hij is de nummer één bij Jong Oranje, keepte een ijzersterk EK en nu mag hij het op een nog hoger podium laten zien", loofde Ten Hag de doelman tegenover RTL 7. Dat hij zou spelen, daar was dan ook geen twijfel over mogelijk. "Als er iemand niet bij is, dan stel je de volgende keeper op. De spelers gaan daar ook onverstoorbaar mee om, ze hebben vertrouwen in Scherpen."

Verder ging de coach in op de vraag of Ajax nu verder is dan twee jaar geleden. Dat vond de oefenmeester lastig in te schatten. "Het waren allebei schitterende teams. Maar we zitten in de goede richting en kunnen nog verder groeien. Het is een heel attractief elftal dat we hebben, maar we is nog veel lucht naar boven."

Veldverdeling Ajax
Bij FOX Sports ging de oefenmeester ook in op de veldverdeling bij Ajax tegen AS Roma. Die is anders dan afgelopen weekend tegen sc Heerenveen, bevestigde Ten Hag. "We gaan met Jurriën Timber weer naar het centrum van de verdediging. Devyne Rensch staat rechtsback en Edson Álvarez staat op het middenveld", gaf de oefenmeester enige duiding bij de opstelling van de Amsterdammers. 

gerelateerd