Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Scherpen vervangt Stekelenburg onder de lat tegen AS Roma

Scherpen vervangt Stekelenburg onder de lat tegen AS Roma

8 april 2021 – De opstelling van Ajax voor het Europa League-duel met AS Roma is bekend. Maarten Stekelenburg heeft de race tegen de klok verloren, waardoor Kjell Scherpen het doel van de Amsterdammers verdedigt. Daarmee maakt de boomlange keeper zijn Europese debuut. De basisformatie van de Amsterdammers kent verder geen verrassingen.

Stekelenburg haakte afgelopen weekend in de warming-up van de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen af met een knieblessure. Daags voor de eerste ontmoeting met AS Roma gaf trainer Erik ten Hag al aan dat de inzetbaarheid van de ervaren doelman twijfelachtig was. Stekelenburg is niet op tijd hersteld om donderdagavond mee te kunnen doen, waardoor er net als tegen Heerenveen een basisplaats is voor Scherpen.

Perr Schuurs en Sean Klaiber waren eveneens twijfelgevallen voor het thuisduel met AS Roma. Schuurs maakt net als Stekelenburg geen deel uit van de wedstrijdselectie, maar Klaiber wel. De rechtsback zit op de reservebank als om 21.00 uur het eerste fluitsignaal klinkt. De verdediging van Ajax bestaat uit Devyne Rensch, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico.

Edson Álvarez, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch vormen het middenveld van Ajax. Alleen voorin heeft Ten Hag ten opzichte van de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen een wijziging doorgevoerd. Sébastien Haller is door een administratieve fout niet inzetbaar, waardoor Dusan Tadic in de punt van de aanval staat. De Ajax-captain wordt geflankeerd door de Brazilianen Antony en David Neres.

Opstelling Ajax: Scherpen; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Tadic, Neres

gerelateerd