KNVB: onderzoekers schatten impact coronacrisis te laag in

8 april 2021, 15:52

De bevindingen van de onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) over de financiële impact van het coronavirus op het Nederlandse voetbal komen volgens de KNVB niet overeen met de realiteit. Op basis van de jaarcijfers van het seizoen 2019/20 en de voorspellingen voor dit seizoen concluderen de onderzoekers dat de schade relatief meevalt.

"De verliezen zijn aanzienlijk, maar niet schrikbarend. De clubs hebben het geluk dat de voetbalfans enorm loyaal zijn", wordt Job Gulikers geciteerd door het ANP. De KNVB en koepelorganisatie Eredivisie CV stellen dat er verkeerde conclusies worden getrokken en het betaald voetbal afstevent op een verlies van 150 miljoen euro als seizoenkaarthouders en sponsors het geld terugvragen voor wedstrijden die zij niet hebben kunnen bezoeken.

Het voorstel van de HAN, spelers verkopen om de financiële huishouding op orde te brengen, valt niet goed bij de voetbalbond. "Dat is hetzelfde als je aan het Rijksmuseum vraagt: verkoop de Nachtwacht maar en tegelijkertijd verwacht dat iedereen wel massaal naar het museum blijft komen. Of aan de KLM vraagt: verkoop je vliegtuigen, maar blijf wel vliegen. Je moet kwaliteit behouden om fans en sponsors aan je te binden. Bovendien is het maar zeer de vraag of er markt voor."

Lees ook: HAN: 'Financiële dominantie Ajax gevaar voor Eredivisie'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen