Letsch: "Heeft geen zin voor Doekhi om naar Feyenoord te gaan"

8 april 2021, 13:57

Thomas Letsch is zeer te spreken over Danilho Doekhi, die dit seizoen bij Vitesse nieuwe stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling en inmiddels bij Jong Oranje zit. De Duitse trainer vindt hem één van de betere centrumverdedigers van de Eredivisie een ziet hem als onomstreden.

"Hij is iemand die nauwelijks overtredingen nodig heeft. Danilho is een van de beste centrumverdedigers van de Eredivisie, zit ook niet voor niets bij Jong Oranje. Ik denk niet dat er ergens anders in Europa zo'n lichting rondloopt. Je ziet nu al dat jongens moeiteloos naar de A-selectie doorschuiven", vertelt Letsch aan Voetbal International.

De Duitse trainer koos er niet voor niets voor om de 22-jarige verdediger vice-aanvoerder te maken. "Dat is wel een compliment, het zijn dingen die vertrouwen geven. Het is niet niks dat hij dat zo ziet. Het speelt ook mee als je straks gaat kijken wat de volgende stap is." Dat Doekhi op de bank zat bij Jong Oranje, vond Letsch vreemd. "Bij mij speelt hij sowieso altijd. Hij speelde daar niet en dat is niet mijn call, ik ben híér trainer. Maar in mijn optiek hoort hij te spelen. Dat mag ik wel zeggen. Ik ben totaal overtuigd van deze verdediger en van zijn kwaliteiten. Hij speelt een amazing seizoen op een cruciale positie. Geen gele kaarten. Ik denk dat als hij naar een grote club kan, dat dan wel de grote stap moet zijn. In mijn optiek heeft het nul zin naar Feyenoord te gaan, dat is voor hem geen stap omhoog. Ik denk dan aan Duitsland of Engeland. Maar ik wil hem het liefst hier houden, dat spreekt voor zich. Wij zijn óók ambitieus, wij willen net als hij Europa in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen