Mbappé neemt PSG bij de hand in spektakelstuk tegen Bayern

7 april 2021, 22:59   Bijgewerkt: 15 april 2021, 12:28

Paris Saint-Germain heeft zich woensdag een riante uitgangspositie verschaft in de kwartfinale van Champions League. In een spectaculaire titanenstrijd tegen Bayern München trok de Franse kampioen aan het langste eind. Grote man aan de zijde van PSG was Kylian Mbappé, die vroeg in de wedstrijd de score opende en in de tweede helft de winnende maakte: 2-3.

De ontmoeting tussen Bayern München en Paris Saint-Germain was een herhaling van de finale van vorig seizoen. Toen trokken de Duitsers aan het langste eind dankzij een doelpunt van Kingsley Coman. De 24-jarige Franse aanvaller vormde in de eindstrijd samen met Robert Lewandowski en Serge Gnabry de aanval van de Duitse grootmacht. Van dat trio verscheen woensdag alleen Coman aan de aftrap. Lewandowski ontbrak vanwege een blessure, Gnabry omdat hij ziek was. Bij PSG waren Marco Verratti (corona) en Mauro Icardi (blessure) belangrijke afwezigen.

Dat Bayern en PSG er een spektakelstuk van zouden maken, werd snel duidelijk. De Duitser kregen na een minuut via Lucas Hernández de eerste kans van de wedstrijd en uit de hoekschop die volgde, kopte Eric Maxim Choupo-Moting de bal tegen de lat. Aan de andere kant - de wedstrijd was op dat moment nog geen drie minuten oud - was het vervolgens wel raak. Via Ángel Di María en Neymar kwam Mbappé vrij voor het doel. Het schot dat volgde was hard, maar ging recht door het midden. Manuel Neuer slaagde er desalniettemin niet in om de 0-1 te voorkomen.

Het doelpunt van Mbappé bleek het startschot van een spectaculaire wedstrijd. Paris Saint-Germain dacht tien minuten na de openingsgoal de marge te verdubbelen, maar het doelpunt van Julian Draxler werd afgekeurd vanwege buitenspel van Mbappé. De Parijzenaars kwamen niet veel later alsnog op 0-2. Marquinhos ontsnapte aan de aandacht van de Duitse verdediging, controleerde de voorzet van Neymar en liet Neuer de bal voor de tweede keer uit het net halen. Het was het laatste wapenfeit van de Braziliaan, die vanwege een blessure het strijdtoneel moest verlaten.

Het antwoord van Bayern München, dat helemaal niet zo slecht in de wedstrijd zat, liet niet lang op zich wachten. Choupo-Moting, de vervanger van Lewandowski, kopte tien minuten voor rust de aansluitingstreffer tegen de touwen. Het was de eerste keer dat Keylor Navas de bal uit het net moest vissen. De doelman uit Costa Rica had tot dat moment zijn ploeg al een aantal keer voor een tegendoelpunt behoed. Ondanks de uitstekende wedstrijd die Navas keepte, kon hij niet voorkomen dat Bayern na een uur op gelijke hoogte kwam. De doelman was kansloos op een kopbal van Thomas Müller uit een vrije trap van Joshua Kimmich.

Op het moment dat de 2-2 viel, stond Mitchel Bakker binnen de lijnen bij Paris Saint-Germain. De Nederlandse linkervleugelverdediger was halverwege ingevallen als vervanger voor Abdou Diallo. Bayern leek na de gelijkmaker van Müller door te drukken en ging op zoek naar de voorsprong die het misschien wel verdiende, maar het was PSG dat in de tegenaanval toesloeg. Mbappé zette de Fransen op een 2-3 voorsprong. De aanvaller kreeg net iets te veel ruimte van de ingevallen Jérôme Boateng en schoot raak in de korte hoek.

Het lukte Bayern München vervolgens niet om opnieuw op gelijke hoogte te komen. De Duitsers bleven de aanval zoeken, werden ook meerdere malen gevaarlijk, maar slaagden er niet in Navas voor een derde keer te verschalken. Dus zal de titelhouder de schade moeten zien te herstellen als volgende week de return in Parijs wordt gespeeld.

Door: Vincent Houttuin

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen