Ierland kan geen garanties geven en raakt mogelijk EK-duels kwijt

Ierland kan geen garanties geven en raakt mogelijk EK-duels kwijt

7 april 2021 – Het is nog maar de vraag of er deze zomer EK-wedstrijden in Dublin worden gespeeld. De Ierse voetbalbond kan de UEFA niet garanderen dat er publiek wordt toegelaten bij de vier duels die in het Aviva Stadium afgewerkt zouden moeten worden.

De twaalf gastlanden moeten de UEFA uiterlijk deze woensdag laten weten hoeveel publiek zij in hun stadions verwachten. Er móéten deze zomer fans in de stadions zitten, is de harde eis van voorzitter Aleksander Ceferin. Op 20 april maakt de UEFA bekend of de EK-wedstrijden in de toegewezen speelsteden worden gespeeld. Dublin lijkt te moeten vrezen voor het ergste.

Eerder op de dag werd bekend dat bij de vier EK-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA wel publiek aanwezig zal zijn. Het plan is om 12.000 fans toe te laten bij de drie groepsduels en een achtste finale. Als toernooidirecteur van de duels in Amsterdam hoopt Gijs de Jong dat er nog meer fans aanwezig zullen zijn bij de wedstrijden.

Naast Amsterdam en Dublin zijn Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Rome (Italië), Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje) de gaststeden voor het uitgestelde EK.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021