Inter stap dichter bij titel, Juve doet uitstekende zaken

7 april 2021, 20:42   Bijgewerkt: 7 april 2021, 23:09

De kans dat Inter binnenkort Juventus onttroont als kampioen van Italië is weer wat groter geworden. Dankzij een zege tegen Sassuolo zette de koploper de volgende stap richting de eerste Scudetto sinds 2010. De voorsprong op de titelhouder werd niet vergroot, want Juventus zette Napoli opzij. Een belangrijke zege voor de club uit Turijn, die in principe alleen nog voor Champions League-voetbal speelt.

Inter - Sassuolo 2-1

Inter kan zo langzamerhand de titel ruiken. Tegen Sassuolo boekten de Nerazzurri alweer hun tiende achtereenvolgende zege in de Serie A. Met Stefan de Vrij in de basis kwam de club uit Milaan al binnen tien minuten op voorsprong. Wie anders dan Romelu Lukaku opende vroeg in de wedstrijd de score. Op aangeven van Ashley Young kopte de Belgische spits raak.

De andere aanvaller van Inter, Lautaro Martínez, verdubbelde halverwege de tweede helft de marge. Met een schot in de verre hoek zette de Argentijn de 2-0 op het scorebord. Daarmee leek de buit binnen, maar in de slotfase werd het nog spannend. Een paar minuten voor tijd maakte Hamed Traorè namens Sassuolo de aansluitingstreffer, waardoor het voor Inter toch nog even billenknijpen werd. Samir Handanovic liet zich echter nog niet een tweede keer passeren, waardoor Inter drie waardevolle punten bijschreef. De voorsprong op stadsgenoot en nummer twee AC Milan bedraagt nu liefst elf punten.

Juventus - Napoli 2-1

Eigenlijk zou de wedstrijd tussen Juventus en Napoli al in oktober worden gespeeld. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso kwam toen echter niet opdagen in Turijn vanwege coronabesmettingen in de selectie. Napoli werd bestraft met een reglementaire 3-0 nederlaag en een punt aftrek, maar in hoger beroep werd besloten om de wedstrijd te laten overspelen en Napoli het afgetrokken punt terug te geven.

Woensdag was het dan zover. De wedstrijd begon spectaculair, met grote mogelijkheden voor beide teams. Aan de ene kant miste Cristiano Ronaldo een levensgrote kopkans, aan de andere kant schoot Piotr Zielinski in kansrijke positie hoog over. Ronaldo maakte zijn misser al snel goed. De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen de Portugees na een fraaie actie van Federico Chiesa knap afrondde. Zowel Juventus als Napoli claimde in de eerste helft nog een strafschop, maar scheidsrechter Maurizio Mariani legde de bal niet op de stip.

Paulo Dybala, Arthur Melo en Weston McKennie keerden tegen Napoli terug in de wedstrijdselectie nadat zij afgelopen weekend tegen Torino om disciplinaire redenen buiten de selectie werden gehouden. Dybala kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen en had slechts enkele minuten nodig om de wedstrijd te beslissen. Met een geplaatst schot in de verre hoek maakte hij de 2-0. Giorgio Chiellini, compagnon van Matthijs de Ligt in het hart van de verdediging van Juventus, maakte de slotfase nog spannend door in het strafschopgebied een overtreding te maken op Victor Oshimen. De penalty werd benut door Lorenzo Insigne, maar mede dankzij een goede ingreep bleef Juve vervolgens de 2-2 bespaard. De Oude Dame stijgt dankzij de zege op Napoli naar de derde plaats en doet zodoende goede zaken in de strijd om een Champions League-ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen