Fonseca onder indruk van aanvallende kwaliteiten Ajax

Fonseca onder indruk van aanvallende kwaliteiten Ajax

7 april 2021 – Paulo Fonseca heeft zich in aanloop naar de Europa League-ontmoeting tussen Ajax en AS Roma lovend uitgelaten over de Amsterdamse opponent. De Portugese oefenmeester van de Romeinse club is met name onder de indruk van de aanvallende kwaliteiten van de ploeg van Erik ten Hag. Er zijn volgens Fonseca maar weinig clubs die in aanvallend opzicht zo sterk zijn als Ajax.

"We zullen honderd procent gefocust moeten zijn en in alle opzichten een perfecte wedstrijd moeten spelen. Ajax heeft een sterk team en lijkt wel wat op Sassuolo wat betreft de manier van opbouwen. Het wordt cruciaal om geen fouten te maken, want Ajax heeft een solide team dat die fouten zal afstraffen", vertelde Fonseca woensdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

"In aanvallend opzicht hoort Ajax bij de beste teams van Europa. Ze hebben veel sterke spelers, dus we kunnen ons geen defensieve fouten veroorloven. Dat zal de sleutel zijn. Ajax wil altijd het balbezit hebben, dus verdedigend moeten we goed staan", aldus Fonseca, die geen favoriet aanwees. "Het wordt voor beide teams een uitdaging. Ik verwacht dat de wedstrijden in evenwicht zullen zijn."

Fonseca kan donderdag tegen Ajax geen beroep doen op Chris Smalling en Henrikh Mkhitaryan (geblesseerd) en Rick Karsdorp (geschorst). Ook Stephan El Shaarawy, Nicolò Zaniolo, Juan Jesus en Marash Kumbulla zijn er niet bij. Jordan Veretout is wel inzetbaar en zal ook spelen, zo maakte Fonseca bekend.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021