De Boer ziet Barça als favoriet: "Als je wint, deel je een klap uit"

De Boer ziet Barça als favoriet: "Als je wint, deel je een klap uit"

7 april 2021 – Ronald de Boer beschouwt de winnaar van de komende editie van El Clásico als favoriet voor de Spaanse titel. Zaterdag staan Real Madrid en FC Barcelona tegenover elkaar in een kraker waarin de belangen heel groot zijn. De Boer beschouwt Barça van Ronald Koeman als favoriet voor de zege, maar weet ook dat de druk op de Nederlandse trainer zal toenemen als het onverhoopt misgaat.

Barça maakte maandag weliswaar weinig indruk tegen Real Valladolid (1-0), maar is al maanden in goeden doen. De Boer verwacht derhalve dat de Catalanen de Spaanse klassieker zullen winnen. "Je ziet de laatste vier weken een stijgende lijn bij Barcelona, terwijl Real niet meer zo sprankelend voetbalt. Je ziet ook dat Barça met z'n spel de mensen weer wat meer weet te verblijden. Ik ben het dus wel eens met de favorietenrol van Barcelona. Ik denk ook dat zij momenteel iets meer wapens hebben dan Real Madrid", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De oud-speler van FC Barcelona weet dat de winnaar van de wedstrijd van zaterdag uitstekende zaken doet in de titelrace. "Als je deze wedstrijd wint, dan deel je wel een klap uit. Barcelona moet natuurlijk nog tegen Atlético Madrid, dus als ze hier drie punten pakken, hebben ze alles in eigen hand. Dat zou een geweldige stap richting de titel. Win je niet, dan ben je weer afhankelijk van Atlético. Vooral voor Barcelona zou het een heel belangrijke overwinning zijn."

Maar mocht Koeman met Barça onderuit gaan tegen Real Madrid, dan verwacht De Boer de kritiek op de Nederlander toenemen. "Ja, dat is het opportunisme van het voetbal. De presidentsverkiezingen spelen op de achtergrond. Een tijdje geleden wilden al die kandidaten een andere coach. Nu gaat het goed en is iedereen ineens weer heel tevreden. Geef een coach nou eens iets meer tijd. Je hebt een visie en Koeman doet het goed. Barcelona zit natuurlijk in een onrustige fase. Het einde van het tijdperk Messi is aanstaande, er komt een nieuwe voorzitter en er zijn grote schulden. Er komt misschien een wat mindere tijd aan, maar Koeman kent het klappen van de zweep en is gewoon een prima coach."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021