Hoop op nóg meer fans bij EK-duels: "Dat zou geweldig zijn"

Hoop op nóg meer fans bij EK-duels: "Dat zou geweldig zijn"

7 april 2021 – Het is een heuglijke dag voor Gijs de Jong. De KNVB presenteerde woensdag het plan om in juni minimaal 12.000 fans toe te laten bij de EK-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. Als toernooidirecteur van de vier duels in Amsterdam kan De Jong zijn geluk niet op, al hoopt hij dat het aantal nog oploopt.

"Daar hoop ik nog steeds op. 12.000 is een mooi begin", zegt hij in een interview met de NOS. "Nederland-Letland werd met 5.500 mensen gespeeld, dit is het dubbele. We gaan de komende weken hard werken om te kijken of we naar de 20.000 of 30.000 toe kunnen gaan. Dat zou natuurlijk geweldig zijn."

Natuurlijk is er ook een kans dat er met minder dan 12.000 supporters op de tribunes wordt gespeeld. "Als het virus zich op een andere manier ontwikkelt, kan alles veranderen. Zoals het er nu naar uitziet, zijn we in juni uit de huidige situatie, deels door het vaccineren en de zomer die eraan komt. Daar is deze beslissing op gebaseerd."


Binnenkort worden ook de resultaten van de Fieldlab-onderzoeken bekend. "We hopen dat we, als die uitkomst positief is, nog iets verder kunnen groeien."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021