Emanuelson: "Ajax is veel stabieler, dat kan de doorslag geven"

Emanuelson: "Ajax is veel stabieler, dat kan de doorslag geven"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 april 2021 – Urby Emanuelson hoopt en verwacht dat Ajax zich ten koste van AS Roma gaat kwalificeren voor de halve finale van de Europa League. De 34-jarige speler van FC Utrecht zal de dubbele ontmoeting met bijzondere interesse volgen, daar hij een verleden bij beide clubs heeft.

Emanuelson is bezig aan zijn vierde seizoen in Utrechts dienst, maar zette bij Ajax zijn eerste stappen in het profvoetbal. "Als kind van de club heb ik een voorkeur voor Ajax", geeft Emanuelson toe tegenover NH Nieuws. "Als supporter hoop ik dat Ajax de wedstrijd winnend afsluit. Ajax heeft de laatste jaren goede uitslagen in Europa neergezet. Op dit moment is het toch een beetje de trots van het Nederlandse voetbal."

In Italië speelde de 34-jarige Emanuelson bij meerdere clubs, waaronder AS Roma. Zijn periode in de Italiaanse hoofdstad werd geen groot succes. "Bij Roma heb ik geen warm gevoel. Het is een een vervelende periode in mijn carrière. Daarom is de keuze tussen Ajax en Roma heel makkelijk. Het was er erg rommelig. Op de laatste dag van de transferperiode kwamen nog vier of vijf spelers, dat heeft mij de kop gekost."

Van het huidige Roma heeft Emanuelson niet een heel hoge pet op. "De ene keer zetten ze een goede uitslag neer en de andere keer krijgen ze klop. Ik krijg geen hoogte van die ploeg. Ajax is op dit moment veel stabieler en dat kan de doorslag geven", aldus Emanuelson, die voorspelt dat Ajax het thuisduel met 3-1 wint en de return in 1-1 eindigt.

Reacties

gerelateerd