Timber: "Dzeko als tegenstander is niet spannend, maar juist leuk"

Timber: "Dzeko als tegenstander is niet spannend, maar juist leuk"

7 april 2021 – Jurriën Timber gaat zich donderdag meten met een spits van wereldformaat. De negentienjarige verdediger moet tijdens de Europa League-ontmoeting tussen Ajax en AS Roma de zestien jaar oudere Edin Dzeko van scoren zien af te houden. De Bosnische spits heeft een grote staat van dienst, maar Timber zal de wedstrijd niet met knikkende knietjes ingaan.

"Dzeko als tegenstander is niet spannend, maar juist leuk. Ik kende hem als jonge jongen als speler van Manchester City. Nu mag ik tegen hem spelen en dat is juist bijzonder", vertelt de jonge verdediger woensdag tijdens de persbijeenkomst van Ajax in aanloop naar de eerste wedstrijd van het tweeluik met AS Roma.

Het is nog even afwachten of Timber donderdag ook daadwerkelijk centraal achterin start. Erik ten Hag zou er ook voor kunnen kiezen om de jonge verdediger als rechtsback op te stellen. Timber zelf heeft wel een voorkeur voor een positie. "Het liefst speel ik centraal achterin, maar ik ben al blij als ik mag spelen. Mij maakt het niet zo heel veel uit waar ik speel, maar het liefst centraal achterin", benadrukt hij.

Ajax is al 24 wedstrijden op rij ongeslagen, maar Timber hecht niet te veel waarde aan die reeks. "Uiteindelijk gaat het erom hoeveel prijzen je pakt en niet om hoeveel wedstrijden op rij je hebt gewonnen. Wat de coach al zei: 'we bekijken het wedstrijd per wedstrijd'. We strijden nu bijvoorbeeld al een heel jaar lang om het kampioenschap. Dan is het ook nog mooi dat je in de bekerfinale staat en meedoet in Europa."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021