Clubman Hoekstra slachtoffer vernieuwing bij Excelsior

Clubman Hoekstra slachtoffer vernieuwing bij Excelsior

7 april 2021 – De wegen van Excelsior en André Hoekstra (59) scheiden na dit seizoen. De huidige nummer elf van de Eerste Divisie heeft de clubman laten weten een andere weg in te slaan. Hoekstra was in verschillende functies 22 jaar in dienst van de Kralingers.

Excelsior is niet over één nacht ijs gegaan bij het besluit om afscheid te nemen van Hoekstra. "Maar als club zijn wij tot de conclusie gekomen dat verandering noodzakelijk is, zowel op als naast het veld", legt algemeen directeur Ferry de Haan uit. Excelsior heeft de sportieve prestaties van de afgelopen seizoenen tegen het licht gehouden en is tot de conclusie gekomen dat er 'veel dingen anders moeten'.

Daarbij is niet alleen gekeken naar de selectie, maar ook de begeleiding. "Afgelopen tijd hebben we meerdere gesprekken met André gehad over onze visie op de rol van assistent-trainer. Hieruit hebben wij geconcludeerd dat het moment daar is om een andere weg in te slaan en afscheid te nemen van elkaar. Hoe moeilijk dit besluit ook is, wij denken dat dit nodig is met het oog op de toekomst van Excelsior", aldus De Haan.

Als assistent-trainer werkte Hoekstra onder vijftien verschillende trainers. In de meeste seizoenen was hij bovendien coach van het beloftenteam. "Natuurlijk vind ik het jammer dat de club dit besluit heeft genomen, maar in de voetbalwereld weet je dat dit moment kan komen. Ik heb al die jaren met veel plezier bij Excelsior gewerkt en ben er trots op dat ik de groei van de club van dichtbij heb mogen meemaken en mijn steentje heb kunnen bijdragen."

Lees ookMet Verhaar (33) stopt de volgende oudgediende Excelsior

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021