Rensch maakt indruk: "Ik dacht: op welke positie speelt hij nou?"

Rensch maakt indruk: "Ik dacht: op welke positie speelt hij nou?"

7 april 2021 – Nicolás Tagliafico is onder de indruk van de razendsnelle ontwikkeling die enkele van zijn jongere ploeggenoten bij Ajax doormaken. Met bewondering spreekt de Argentijnse linksback over de bijna geruisloze doorbraak van Ryan Gravenberch, Devyne Rensch en Jurriën Timber, die zich hebben ontpopt tot vaste kracht in het elftal van trainer Erik ten Hag.

Gravenberch loopt van het drietal het langst mee. Hij is inmiddels niet meer weg te denken van het middenveld van Ajax en mag zich sinds kort ook international noemen. "Zijn persoonlijkheid helpt hem enorm, denk ik. Hoewel hij nog jong is, is hij vaak dingen aan het roepen op het veld. Ik denk dat hij een grote toekomst voor zich heeft", vertelt Tagliafico bij Ajax TV.

Rensch maakt wat minder lang deel uit van de eerste selectie. Tagliafico weet nog dat de jeugdinternational als linker centrale verdediger bij het team kwam. "Daarna zag ik hij dat rechts centraal werd gezet. Ik dacht: dat is vast zijn positie. En toen begon hij ineens als rechtsback te spelen. Als ik niet speelde, startte hij weer als linksback. Ik dacht: op welke positie speelt hij nou? Dat is heel knap. Want regelmatig op andere posities spelen, is niet makkelijk."

Volgens Tagliafico heeft Timber een eigenschap die weinig voorkomt bij Nederlandse verdedigers. "Hij is een agressieve speler. Iemand die zijn territorium afbakent. En hij laat zien dat het heel moeilijk is om hem voorbij te spelen. Dat is iets dat ik nog niet eerder voorbij had zien komen bij Nederlandse spelers."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021