Volgende domper Atlético: Suárez loopt spierblessure op

Volgende domper Atlético: Suárez loopt spierblessure op

7 april 2021 – Atlético Madrid heeft een volgende domper te verwerken gekregen in de Spaanse titelstrijd: Luis Suárez (34) heeft een spierblessure opgelopen. De aanvaller ligt daarom de komende tijd uit de roulatie bij de Madrilenen, die sowieso in een moeilijke periode zitten en achtervolger FC Barcelona hebben zien naderen tot één punt. 

Deze blessure is dus een volgende domper in de titelstrijd, aangezien het de laatste tijd vooral heel veel punten heeft verspeeld en voor het komende weekend sowieso Suárez en Marcos Llorente al moest missen bij Real Betis Sevilla. Het duo pakte afgelopen weekend tegen Sevilla (1-0 nederlaag) een gele kaart en zijn daarom geschorst voor het La Liga-duel.

Volgens diverse Spaanse media ligt de routinier misschien wel langer uit de roulatie dan die ene wedstrijd: er wordt zelfs gesproken over een week of drie. Na Real Betis wacht achtereenvolgend Eibar, Huesca, Athletic Bilbao en Elche. Begin mei wacht de ontmoeting met FC Barcelona, die hij zoals het nu staat nog niet hoeft te missen. Het heenduel ontbrak hij wel tegen zijn oude werkgever: toen had hij corona.

Voor Suárez is het ook slecht nieuws in zijn strijd voor de topscorerstitel van de Primera Division. Tot dusver maakte hij liefst negentien treffers en bleef hij nog enigszins in het spoor van koploper Lionel Messi (23 goals). Als zijn Argentijnse vriend door blijft scoren en de Uruguayaan inderdaad enkele weken ontbreekt, dan is hij niet meer in te halen voor Suárez.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021