Nederland zakt na verlies twee plekken op FIFA-ranking

Nederland zakt na verlies twee plekken op FIFA-ranking

7 april 2021 – Het Nederlands elftal is op de wereldranglijst twee plaatsen gedaald na de laatste interlandperiode. Na de nederlaag tegen Turkije zag Oranje Colombia en Zwitserland over zich heen komen en bivakkeert het elftal van Frank de Boer momenteel op de zestiende plaats, ondanks dat Letland (2-0) en Gibraltar (0-7) wél werden verslagen. 

De zestiende plaats is tevens de laagste klassering in de laatste jaren. Tussen 2016 en 2017 stond Nederland een keer op de 22ste en twintigste plaats, maar verder is dit de laagste plaats sinds de eeuwwisseling. De afgelopen jaren stond Nederland redelijk constant op de veertiende plaats op de FIFA-ranglijst.

Denemarken kwam mede door de 8-0 (!) winst op Moldavië in de top-tien, waarin Italië de grootste stijging maakte door drie plekken op te schuiven naar plaats zeven. De eerste zes veranderden niet van volgorde en dat betekent dat België, Frankrijk en Brazilië – dat overigens niet in actie kwam – de top-drie blijven. Mexico is door de opmars van de Denen buiten de top-tien terecht gekomen.

Guinea-Bissau is met een stijging van elf plekken de grootste stijger, terwijl Mozambique met elf plekken omlaag de grootste daler is. Ook Ierland maakte een aardige val op de ranglijst en zakte liefst vijf plekken en staan slechts één plekje hoger dan Noord-Ierland (47e en 48e). John van 't Schip staat met Griekenland 51ste. 

De stand
1. België
2. Frankrijk
3. Brazilië
4. Engeland
5. Portugal
6. Spanje
7. Italië
8. Argentinië
9. Uruguay
10. Denemarken
11. Mexico
12. Duitsland
13. Zwitserland
14. Kroatië
15. Colombia
16. Nederland
17. Wales
18. Zweden
19. Chili
20. Verenigde Staten

gerelateerd