Halsema: "Dit is voor heel veel fans iets om naar uit te kijken"

Halsema: "Dit is voor heel veel fans iets om naar uit te kijken"

7 april 2021 – Femke Halsema heeft zich in het verleden bij de Ajax-fans weleens behoorlijk impopulair gemaakt, maar met de beslissing om in te stemmen om publiek toe te staan bij EK-duels zal ze ongetwijfeld goodwill hebben gekweekt in de hoofdstad van Nederland. De burgemeester van Amsterdam kijkt zelf ook uit naar het evenement.

"Heel bijzonder dat we als echte voetbalstad onderdeel zijn van dit unieke toernooi", reageert Halsema op het nieuws van woensdagmiddag. "Dit is voor heel veel fans iets om naar uit te kijken. Met elkaar maken we er een veilig, verantwoord en goed georganiseerd toernooi van."

Lees ook: Seinen officieel op groen: 12.000 fans bij EK-duels in Amsterdam

Wethouder Simone Kukenheim, die vanuit Amsterdam naar voren is geschoven en de organisatie van het EK 2021 voor haar rekening heeft genomen, is ook blij. "We gaan dan ook ons best doen om er niet alleen een topsportspektakel van te maken, maar ook een inspiratiebron om zelf te gaan sporten. Want zien voetballen, doet voetballen. Vandaag beginnen we met de warming-up voor het toernooi: het EK Voetbal on Tour, waarbij jonge Amsterdammertjes kunnen genieten van gratis sportactiviteiten zoals voetbal challenges en clinics freestyle voetbal. Zo tellen we af naar een hopelijk prachtige sportzomer, met het EK voetbal als een van de hoogtepunten", aldus Kukenheim.   

Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Dublin (Ierland), Rome (Italië), Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje) zijn naast Amsterdam de andere gaststeden voor het uitgestelde EK. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021