Seinen officieel op groen: 12.000 fans bij EK-duels in Amsterdam

Seinen officieel op groen: 12.000 fans bij EK-duels in Amsterdam

7 april 2021 – De KNVB, het kabinet en de stad Amsterdam hebben woensdag de missie uitgesproken om minimaal 12.000 (!) fans in het stadion te hebben tijdens het Europees voetbal in de komende zomer. De Johan Cruijff ArenA is een van de twaalf onderkomens voor drie groepsduels en een wedstrijd in de knock-outfase en daarbij is normaliter dus minimaal ruim eenvijfde van het stadion gevuld.

Er moet nog wel een heel klein voorbehoud worden gemaakt, want als de situatie in Nederland wat corona betreft heel erg verslechtert, dan zou dat aantal nog naar beneden bijgesteld kunnen worden, zo is afgesproken door de KNVB, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de gemeente Amsterdam gemaakt. Bij gunstige ontwikkelingen kan dat aantal overigens ook nog omhoog worden gehaald.

Vanuit de UEFA was het een harde eis dat er een groot aantal fans in het stadion aanwezig mochten zijn. Denemarken besloot recent tot ongeveer dezelfde aantallen fans voor duels in Kopenhagen. Niet alle landen hebben overigens al toegezegd weer met publiek te willen voetballen, waardoor het nog onzeker is of alle gastlanden ongewijzigd blijven. Met dit nieuws blijft Amsterdam wel gewoon een van de speelsteden. 

Lees ookIn april keren fans weer terug in de stadions

Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Dublin (Ierland), Rome (Italië), Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje) zijn naast Amsterdam de andere gaststeden voor het uitgestelde EK. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021