Ibrahimovic onder vuur vanwege in 2011 doodgeschoten leeuw

Ibrahimovic onder vuur vanwege in 2011 doodgeschoten leeuw

7 april 2021 – Zlatan Ibrahimovic ligt onder vuur in Zweden momenteel. De normaliter zo geliefde aanvaller gaat over de tong, omdat hij een leeuw zou hebben doodgeschoten. Het betreft overigens een destijds legale daad van inmiddels tien jaar geleden in 2011, maar komt nu pas naar buiten. Wel is er vol verontwaardiging gereageerd op het nieuws. 

Dierenrechtorganisatie PETA heeft in een statement namelijk uitgehaald naar de spits van AC Milan, van wie afgelopen week via de Zweedse krant Expressen duidelijk werd dat hij destijds een leeuw heeft doodgeschoten. Dat is weliswaar legaal omdat hij beschikte over de juiste papieren, maar in zijn thuisland Zweden reageren ze not amused. Helemaal omdat hij de schedel en het vel van het dier naar Malmö heeft laten verslepen om in zijn huis te hangen als souvenir. 

'Zlatan noemt zichzelf een leeuw, fel en sterk. Maar als je er plezier uithaalt om een leeuwen en andere dieren neer te schieten, is dat het bewijs dat hij een ellendige lafaard is, met enge en geweldadige trekjes', schrijft PETA in het statement. 'Het dier heeft nooit de kans gehad om te ontsnappen, terug te vechten of te overleven.'

De Zweedse krant Expressen heeft Ibrahimovic wel gevraagd om een reactie op de beschuldiging, maar de teruggekeerde international heeft besloten om niet te reageren op het stuk in het dagblad. Via social media wordt er veelal afkeurend gereageerd op de actie van Zlatan, die bovendien een tatoeage van een leeuw op zijn rug heeft staan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021