Bakker overweegt exit bij PSG na komst Pochettino

Bakker overweegt exit bij PSG na komst Pochettino

7 april 2021 – De komst van Mauricio Pochettino bij Paris Saint-Germain heeft het perspectief voor Mitchel Bakker niet bepaald vergroot. Onder de Argentijn is de Nederlander zijn basisplaats verloren en vaak zit zelfs speeltijd er niet eens in. Hoewel hij op zijn plek is in Parijs, overweegt hij serieus een vertrek als dat zo blijft in de komende tijd. "Er zijn al wel wat clubs de interesse hebben getoond. Ik wil gewoon graag elke week spelen."

Dat vertelt Bakker tegenover Voetbal International. Hij had het er in het begin 'best moeite mee' dat hij flink zakte in de pikorde onder Pochettino. "Op een gegeven moment ben je toch een soort basisspeler. Je hebt je waarde voor het elftal en dan opeens ben je helemaal niemand meer. Dat vreet aan je. Ik heb de trainer er ook op aangesproken. Hij begon over zijn eigen loopbaan, over dingen die hij als speler had meegemaakt. Wat hij eigenlijk probeerde te zeggen, is dat alle trainers hun eigen voorkeuren hebben", aldus Bakker over zijn plek bij PSG. "Na twee jaar durf ik echt te zeggen dat ik goed op mijn plek zit. Ik zou er graag blijven. Maar ja, die speelminuten."

Mede daarom lonkt een tussentijds vertrek voor Bakker, die zichzelf niet zo snel meer naar Nederland ziet terugkeren, waar hij eerder in de Ajax-jeugd speelde. "Dat denk ik op dit moment niet. Ik ben toch al twee jaar speler van PSG", legt Bakker uit, die bovendien weet dat Pochettino nog wel even blijft als manager. Daarom moet hij minuten maken. "Ik ben pas twintig, ik hoop nog veertien, vijftien jaar mee te gaan. Op een dag wil ik met het grote Oranje een EK of WK spelen. Nu wil ik Europees kampioen worden met Jong Oranje. Maar ik wil ook mooie dingen bereiken met de club waar ik speel. Alleen wil ik dan wel op het veld staan."

Incident met wisselspelers
Verder werd Bakker ook gevraagd naar het incident in februari in de Ligue 1. Tijdens een uitloopsessie schopte hij tegen een aantal reclameborden en liep hij boos naar de kleedkamer. "Laat ik daar maar niet te veel over zeggen. Er zijn daar bepaalde dingen gebeurd en dat is niet handig als je net een nieuwe trainer hebt", hield Bakker zich daarover enigszins op de vlakte.

Lees ook: 'Bankzitter Bakker misdraagt zich na overwinning van PSG'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021