Schreuder: "Samen met Tadic is Blind het brein van Ajax"

Schreuder: "Samen met Tadic is Blind het brein van Ajax"

7 april 2021 – Daley Blind staat de rest van dit seizoen buitenspel bij Ajax met een zware enkelblessure. De verdediger annex middenvelder viel bij het Nederlands elftal uit en ontbreekt daardoor in de Europa League-campagne. Volgens voormalig assistent-trainer Alfred Schreuder voelt Ajax het gemis van Blind zwaarder dan die van Sébastien Haller (niet speelgerechtigd), André Onana (geschorst) en Noussair Mazraoui (blessure).

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Samen met Dusan Tadic is hij het brein van het team", weet Schreuder over de Nederlander. "Van achteruit weet Daley precies wat een wedstrijd op welk moment vraagt. Hij kan het spel ontzettend goed lezen en als het volgens hem nodig is, houdt hij de bal wat langer vast, kapt hij een bal terug of speelt hij de bal de andere kant op."

Ook in de coaching is Blind volgens Schreuder cruciaal bij de Amsterdammers. Dat hij misschien wat snelheid mist, vindt de huidige rechterhand van Ronald Koeman als te makkelijke kritiek. "Als je iemand wil afscouten, kan dat áltijd. Geen speler is perfect en je kunt op iedereen aanmerkingen hebben. Het is typisch Nederlands om een minpunt te accentueren, maar je kunt beter kijken naar wat iemand een elftal biedt. En Daley geeft Ajax écht heel veel."

"En al kost zijn snelheid één of twee doelpunten per seizoen, wellicht bereidt hij er wel vijftien voor. Zonder dat het grote publiek dat ziet", vervolgt Schreuder, die ondanks de afwezigheid van Blind Ajax goede kansen toedicht. "Ik denk dat Ajax het redt. AS Roma mist ook een aantal belangrijke spelers."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021