Onbegrip in Dortmund-kamp over beslissingen arbiter Hategan

Onbegrip in Dortmund-kamp over beslissingen arbiter Hategan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 april 2021 – Borussia Dortmund kreeg dinsdagavond te weinig op bezoek bij Manchester City. De Duitsers hadden veel pech met de arbitrage: vooral bij de afgekeurde goal van Jude Bellingham. Arbiter Ovidiu Hategan floot nog voor de bal over de lijn was voor een overtreding van de talentvolle speler, waardoor de VAR er niet meer mocht kijken. Bellingham kreeg zelfs geel voor zijn actie, terwijl het een BVB-goal had moeten zijn.

"In mijn ogen was het helemaal geen overtreding", reageerde hoofdrolspeler Bellingham na het duel op het afkeuren van zijn treffer. Hij pikte de bal af van Manchester City-keeper Ederson en schoot daarop binnen. Voordat de bal de lijn passeerde, werd de treffer afgekeurd. "Er zijn momenteel zo veel camera's. Waarom wacht de scheidsrechter niet tot de bal in het net ligt en gaat daarna nog naar de beelden kijken?", vroeg hij zich terecht af.

Dat is namelijk normaliter ook de gang van zaken in de Champions League, waarom Hategan ditmaal van dat protocol afweek, is onduidelijk. Trainer Edin Terzic steunde zijn pupil, maar uitte zich in de media wel netjes over de Roemeense arbiter. "Natuurlijk had ik liever gezien dat het doelpunt pas afgekeurd werd nadat de bal helemaal over de lijn was. Het is heel vervelend, maar ook dit hoort bij voetbal. Niet alleen wij maken fouten."

Ondanks de uiteindelijke 2-1 nederlaag wilde Terzic van een gelopen koers nog zeker niet spreken – wat begrijpelijk was gezien het spelbeeld. Eerder werd namelijk ook een penalty voor BVB teruggedraaid door het ingrijpen van de VAR. "Voor mijn gevoel kan het nog alle kanten op", zei de Duitse oefenmeester dan ook.

Reacties

gerelateerd