Boscagli 'dankbaar' voor Blind-vergelijking in PSV-rol

Boscagli 'dankbaar' voor Blind-vergelijking in PSV-rol

7 april 2021 – Olivier Boscagli is helemaal terug bij PSV. De Fransman kende een heel matig eerste seizoen na zijn overgang van OGC Nice, maar is dit voetbaljaar in ere hersteld door trainer Roger Schmidt. De laatste tijd maakt hij ook furore op het middenveld van de Eindhovenaren, waar zelfs de vergelijking wordt gemaakt met Ajacied Daley Blind. Dat ziet Boscagli vooral als een compliment. "Ik ben dankbaar voor die vergelijking, ook al speelt hij bij Ajax."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Blind speelde met Manchester United voor een club die ik sinds mijn jonge jaren volg. In Oranje speelde hij een tijdje terug een superwedstrijd, met passes van achteruit. Dat vind ik leuk om naar te kijken", legt hij dat compliment uit. Boscagli is eveneens een linkspoot en kan ook achterin of linksachter staan, al ging het op die laatste plek vorig seizoen mis.

"Als aankoop kwam ik misschien met iets teveel zelfvertrouwen binnen. Mijn fout. De trainer had op dat moment echt een linksback nodig, maar dat bleek ik niet te zijn en was teleurstellend", aldus Boscagli. "Ik begreep alle kritiek, het was een heel zwaar eerste jaar voor mij. Mijn zaakwaarnemer vroeg in de zomer wat ik wilde doen. Of je neemt de makkelijke weg en gaat terug naar Frankrijk, of je doet alles om wél bij PSV te slagen."

Hij koos voor dat laatste en werd onder Schmidt alsnog een belangrijke schakel in het elftal van de Eindhovenaren. Ondanks zijn eigen opmars, kan Boscagli onmogelijk tevreden zijn. "Dit is een heel teleurstellend seizoen, omdat we de kwaliteiten hebben om kampioen te worden. Ik vind niet dat we meer verdienden, omdat we teveel hebben laten liggen en daarom nu op deze positie staan."

gerelateerd