Bijlow looft Marsman: "Tegen PSV Fantastisch gekeept"

Bijlow looft Marsman: "Tegen PSV Fantastisch gekeept"

7 april 2021 – Justin Bijlow heeft van Dick Advocaat voor de rest van dit seizoen het vertrouwen gekregen als de eerste keeper van Feyenoord. De doelman is daar uiteraard mee in zijn nopjes, maar voelt ook mee met stand-in Nick Marsman. "Hij heeft echt veel punten gepakt voor Feyenoord, zoals uit tegen PSV. Toen vond ik hem fantastisch keepen."

Bijlow weet tegenover Voetbal International dan ook dat de druk op zijn positie hoog is én dat Marsman zich mogelijk in de kijker heeft gespeeld bij een club Amerika. "Mocht het zo zijn dat hij naar Miami gaat, dan gun ik hem dat van harte. Ik neem al mijn concurrenten serieus, maar doordat Nick het zo geweldig heeft gedaan, moest ikzelf wel even een tandje bij zetten", aldus de talentvolle doelverdediger.

De keeper kreeg de voorkeur bij Feyenoord van Advocaat, ondanks dat hij bij Jong Oranje geen minuten kreeg van Erwin van de Looi. "Hij vond dat Kjell Scherpen meer ritme had. Maar ik heb me tijdens trainingen kunnen laten zien en nu kan ik gewoon lekker presteren bij Feyenoord. Dan heb je in mei met Jong Oranje het vervolg van het EK met de kwartfinale tegen Frankrijk", weet Bijlow, die eindelijk weer helemaal fit is.

"Ik wil geen naam krijgen dat ik een keeper ben die snel geblesseerd raakt. Ik had eerst een teenblessure en kreeg daarna last van mijn knie; ik zou niet weten wat ik daaraan kan doen", stelt hij. Een blessurestempel wil de goalie dan ook vermijden. "Ik ben vaak geblesseerd geweest, alleen ging het nooit om spierblessures."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021