Kluivert baalt dat Roma-Ajax niet vorig seizoen affiche was

Kluivert baalt dat Roma-Ajax niet vorig seizoen affiche was

7 april 2021 – Justin Kluivert (21) stapte een aantal jaar geleden over van Ajax naar AS Roma, maar zal donderdagavond niet met de Romeinen in actie komen tegen zijn oude werkgever. Dit seizoen wordt de aanvaller namelijk verhuurd aan RB Leipzig, wel zal hij het duel in de kwartfinale van de Europa League met bovengemiddelde interesse volgen. "Ajax kan van Roma winnen, maar andersom ook. De vorm van de dag zal bepalend zijn."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over de aanstaande ontmoeting. "Ik vind het jammer dat deze wedstrijd niet vorig jaar plaatsvond, want ik had graag nog eens tegen Ajax gespeeld. Hoewel ik beide clubs ken, is het ontzettend lastig om te voorspellen wie doorgaat", houdt Kluivert zich enigszins op de vlakte over het verloop. De Nederlander staat nog altijd onder contract bij AS Roma: bovendien heeft RB Leipzig geen koopoptie bedongen in de huurverbintenis.

"Bij Ajax is veel veranderd. Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe zich dat ontwikkelt en hoe ze zich tegen Roma houden. In het seizoen 2018/2019 zag je meteen dat daar topspelers rondliepen. Dat was heel mooi om te zien. Nu komen er ook weer nieuwe gezichten door in Amsterdam. Ik ben heel benieuwd hoe ver zij het gaan schoppen", aldus Kluivert, die contact had met Ajacied Brian Brobbey over diens stap naar RB Leipzig.

"Het lijkt me leuk om hem te begeleiden en te laten zien hoe alles hier werkt. Ik denk dat hij er veel aan kan hebben als hij hier straks niet als enige Nederlander zit. We zullen zien of het ervan komt", zei hij. "Of ik wil blijven? Jawel." Dan moet het tot 2023 lopende contract van Kluivert in de Italiaanse hoofdstad dus wel afgekocht worden door de nummer twee van de Bundesliga.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021