Gisteren gemist: onrust in Eredivisie, zeges Man City en Real

Gisteren gemist: onrust in Eredivisie, zeges Man City en Real

7 april 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 6 april.

Definitief: in april keren fans weer terug in de stadions
Er is een nieuwe stap gezet richting 'het nieuwe normaal'. In de Eredivisie zullen in de speelronde op 23, 24 en 25 april weer fans aanwezig mogen zijn, in beperkte aantallen. Dat geldt dus voor alle wedstrijden. In de Eerste Divisie mogen er dat weekend bij twee wedstrijden supporters op de tribunes plaatsnemen. De fans die de duels bezoeken, moeten wel aantonen dat ze geen corona hebben en moeten een negatief testbewijs laten zien.

PSV verrast: "We werden compleet overvallen hierdoor"
Er is dinsdag definitief besloten dat er fans aanwezig mogen zijn bij alle Eredivisie-wedstrijden in speelronde 30, die niet dit weekend maar volgende week wordt gespeeld. PSV vindt het een goede zaak dat er fans terug mogen keren, maar is wel verbaasd door de werkwijze. De club had dit nieuws totaal niet zien aankomen.

Overzicht: Eredivisie-clubs reageren op terugkeer publiek
Er zullen volgende week, op 23, 24 en 25 april bij alle Eredivisie-wedstrijden in beperkte mate supporters aanwezig zijn. Eerder vandaag liet PSV al weten dat het totaal verrast was door het besluit van het kabinet en de Eindhovenaren zijn daar niet de enige in. Meerdere clubs hadden het niet aan zien komen en moeten nu snel handelen, maar zijn wel blij met het nieuws.

Gudde snapt Ajax en PSV niet: "Clubs hebben bericht gehad"
De terugkeer van fans in de stadions heeft voor de nodige opschudding gezorgd in de Eredivisie. Onder meer Ajax en PSV lieten weten dat ze het besluit om volgend weekend fans toe te laten, niet aan zagen komen. Daar begrijpt Eric Gudde niets van.

Real wint titanenstrijd van Liverpool en flirt met halve finale
Ook zonder Sergio Ramos kan Real Madrid wedstrijden winnen in de Champions League. De Spaanse grootmacht won dinsdagavond met 3-1 van Liverpool in een wedstrijd die wat de bezoekers betreft bol stond van de persoonlijke fouten. Met name in de eerste helft gaf Liverpool cadeautjes weg aan het team van Zinedine Zidane.

Late goal en arbitraal besluit nekken Dortmund bij Man City
Het belangrijkste moment bij Manchester City tegen Borussia Dortmund was een doelpunt die in de eerste helft niet werd gegeven. Dortmund werd een zuivere goal ontnomen, maar knokte zich na een achterstand toch terug tot 1-1. Door een laat doelpunt van Phil Foden trok Man City echter toch met 2-1 aan het langste eind.

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021