De tops en flops van de kwartfinales van de Champions League

8 april 2021, 12:47   Bijgewerkt: 8 april 2021, 16:50

De eerste wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League zitten erop. Met name de herhaling van de finale van vorig seizoen tussen Bayern München en Paris Saint-Germain leverde het nodige spektakel op. Kylian Mbappé, Keylor Navas en Ovidiu Hategan grepen de voorbije avonden om diverse redenen de spotlights. FCUpdate.nl zet de tops en flops op een rijtje.

Tops 

1. Trappende Toni

Nooit je oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt. Trainer Zinedine Zidane heeft het bij Real Madrid als lijfspreuk dit seizoen. De coach heeft een zeer ervaren kern, die hem – zoals al zo vaak in het miljardenbal – aan succes helpen in de Champions League. Toni Kroos was met zijn passes Liverpool de baas en de subtiele assist van Luka Modric op Vinícius Júnior was eveneens fraai. De jonge Braziliaan en scorende Marco Asensio zorgden voor de stunt, maar de basis lag in de ervaren linie daarachter. Brengt het Zidane en Real nog een keer succes in het miljardenbal?

2. Kylian Mbappé

"Ik hou van dit soort wedstrijden", zei Kylian Mbappe na afloop van de overwinning tegen Bayern München. En dat blijkt. Ondanks dat de Franse aanvaller pas in de laatste groepswedstrijd zijn eerste Champions League-doelpunt van dit seizoen maakte, staat zijn teller op acht treffers. In het tweeluik met FC Barcelona was hij vier keer trefzeker en tegen Bayern München voegde hij nog eens twee doelpunten aan zijn totaal toe. In 43 Champions League-wedstrijden is Mbappé nu direct betrokken geweest bij 43 goals. Er bestaat geen twijfel dat hij dat gemiddelde de komende jaren op peil gaat houden.

3. Keylor Navas

4. Vinícius Júnior 

De vraag is wat mooier was: de eerder genoemde, werkelijk perfecte pass van Toni Kroos, of het aannemen en afmaken van Vinícius Júnior. Wat het antwoord ook is, niemand kon dinsdagavond om het goede optreden van de jonge Braziliaan heen. Verreweg de meeste dreiging van Real Madrid kwam vanaf de linkerflank en Vinícius zelf tekende voor twee van de drie treffers. Daarmee gaf de twintigjarige aanvaller eindelijk een antwoord op de kritiek die hij vaak ontving over zijn rendement.

Flops

1. Ovidiu Hategan

2. Emre Can

Natuurlijk kan Borussia Dortmund niet alleen naar de scheidsrechter kijken. Ook het optreden van de ploeg zelf zag er niet altijd even goed uit. Dat gold bijvoorbeeld voor Emre Can, die enkele keren de bal slordig inleverde. Het balverlies dat na afloop vooral blijft hangen, was dat in de negentiende minuut. Omsingeld door Citizens dacht Can de bal toch vooruit te kunnen spelen. Hij gaf 'm recht in de voeten van Riyad Mahrez, die vervolgens een razendsnelle counter van City in kon leiden. Het was Kevin de Bruyne die de fout van Can afstrafte, waardoor een toch al lastige wedstrijd voor Dortmund er niet gemakkelijker op werd.

3. Racistische berichten

Online racisme viert hoogtij in het voetbal. Deze week was het weer raak. Trent Alexander-Arnold en Naby Keita ontvingen na de nederlaag van Liverpool op bezoek bij Real Madrid racistische berichten op Instagram. Emoji's van een aap werden onder hun foto's geplaatst. Dat overkwam eerder onder meer Davinson Sánchez, Anthony Martial, Axel Tuanzebe, Marcus Rashford, Reece James. 'Het is volstrekt onacceptabel en moet stoppen', stuurde Liverpool de wereld in. Blijkbaar zijn acties tegen racisme anno 2021 nog altijd broodnodig.

4. Trent Alexander-Arnold

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen