Late goal en arbitraal besluit nekken Dortmund bij Man City

6 april 2021, 23:01

Het belangrijkste moment bij Manchester City tegen Borussia Dortmund was een doelpunt die in de eerste helft niet werd gegeven. Dortmund werd een zuivere goal ontnomen, maar knokte zich na een achterstand toch terug tot 1-1. Door een laat doelpunt van Phil Foden trok Man City echter toch met 2-1 aan het langste eind.

Het eerste gevaar bij Manchester City tegen Borussia Dortmund kwam niet op naam van de thuisploeg, maar op het conto van de Duitsers. Dortmund verloor in de Bundesliga al tien keer en is bezig aan een moeizaam seizoen, maar begon met vertrouwen in het Etihad Stadium. Een eerste schot van Jude Bellingham trof desondanks geen doel, omdat Ederson goed pareerde. Waar Dortmund dus niet scoorde, deed Manchester City dat wel.

Emre Can leverde de bal na twintig minuten zomaar in op het middenveld en zijn balverlies was het startschot voor een flitsende City-counter. Kevin De Bruyne en Phil Foden lanceerden Riyad Mahrez, die de bal goed teruglegde op de inlopende De Bruyne. De Belg tikte van dichtbij simpel binnen voor de openingstreffer. Daarna vond het opmerkelijkste moment van de wedstrijd plaats.

Eerder in het duel had Hatsegan ook al een fout gemaakt, door Man City een penalty te geven voor een vermeende overtreding van Can op Rodri. De VAR greep hier nog in, terwijl hij dat bij de gigantische blunder bij de goal van Bellingham niet kon doen omdat er al afgefloten werd nog voordat de Engelsman kon scoren.

Erling Haaland werd overigens aardig uit de wedstrijd gehouden door City, maar had kort na rust een moment van opleving. De Noor zette Ruben Dias weg en schoot vervolgens tegen Ederson aan. Dat was eigenlijk de enige goede kans die hij kreeg, maar als aangever toonde de spits ook zijn waarde. Vijf minuten voor tijd gaf hij geweldig mee aan Marco Reus, die de bal goed in de hoek stuurde: 1-1.

Zuur voor Man City, dat daarvoor meerdere kansen om zeep had geholpen. Zo zag Phil Foden een bal van de lijn worden gehaald, schoot De Bruyne naast en deed Foden nog hetzelfde. De 2-0 bleef dus uit en door de 1-1 daarna zat Dortmund ineens in een zetel. De goal kwam Dortmund uiteraard wel toe gezien het ontnomen doelpunt uit de eerste helft. Op het moment dat de wedstrijd op 1-1 af leek te stevenen, won City toch nog. De Bruyne bediende Ilkay Gundogan, die op zijn beurt de bal naar Foden speelde. De Engelsman scoorde nu wel. Deze kans was ook niet te missen: 2-1. Bij zijn vierde poging was het raak en daarmee hielp hij City aan de overwinning. De buit is echter nog absoluut niet binnen voor de koploper van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen