Real wint titanenstrijd van Liverpool en flirt met halve finale

6 april 2021, 22:59

Ook zonder Sergio Ramos kan Real Madrid wedstrijden winnen in de Champions League. De Spaanse grootmacht won dinsdagavond met 3-1 van Liverpool in een wedstrijd die wat de bezoekers betreft bol stond van de persoonlijke fouten. Met name in de eerste helft gaf Liverpool cadeautjes weg aan het team van Zinedine Zidane.

Liverpool won de afgelopen drie duels en tankte zaterdag vertrouwen met een 0-3 overwinning bij Arsenal. Georginio Wijnaldum was bij dat duel nog invaller, maar mocht dinsdag wel in de basis beginnen. Sterker nog: de middenvelder droeg de aanvoerdersband. Hij had het met zijn ploeg lastig in de eerste helft en dat had vooral te maken met de fouten aan de kant van zijn ploeg. Na iets minder dan een halfuur maakte Vinícius Júnior zijn eerste van de avond. De aanvaller nam de bal goed mee met de borst na een weergaloze pass van Toni Kroos en tikte binnen voor 1-0. De Liverpool-defensie mocht zich die goal behoorlijk aanrekenen.

Liverpool keek al snel tegen een achterstand aan en zag de schade vrij snel daarna groter worden. Trent Alexander-Arnold schatte een diepe bal totaal verkeerd in en gaf Marco Asensio de kans om de 2-0 te maken. Het was al zijn vierde goal in de laatste vier duels. Jürgen Klopp zag dat het totaal niet liep en greep in. Naby Keita werd al in de 42ste minuut gewisseld voor Thiago, die meer lijn moest brengen in het spel van de bezoekers. Dat Liverpool in de eerste helft niet één doelpoging ondernam, gaf het slechte optreden weer.

Na rust ging Liverpool uit een ander vaatje tappen tegen Real, dat niet kon beschikken over centrale verdedigers Sergio Ramos en Raphaël Varane. Wijnaldum stoomde via rechts goed op en bracht de bal bij Diogo Jota, die zaterdag twee keer scoorde tegen Arsenal en Roberto Firmino uit de basis hield. De Portugees zag zijn schot gekraakt worden. De bal viel voor de voeten van Mohamed Salah die overtuigend de 2-1 binnen knalde. Via de onderkant van de lat sloeg zijn inzet tegen de touwen.

Liverpool was weer terug in de wedstrijd, maar de opleving was van korte duur. Weer ging het achterin mis bij Liverpool en dus kon Vinícius op aangeven van Luka Modric in de 65ste minuut de 3-1 maken. Het was zijn tweede van de avond. Een nieuwe dreun voor Liverpool, dat die klap niet meer te boven kwam. Ook het inbrengen van aanvallers Roberto Firmino en Xherdan Shaqiri bood geen soelaas meer voor de bezoekers, die in eigen huis voor de zware opgave staan om een 3-1 nederlaag tegen De Koninklijke weg te poetsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen