Gudde snapt Ajax en PSV niet: "Clubs hebben bericht gehad"

Gudde snapt Ajax en PSV niet: "Clubs hebben bericht gehad"

6 april 2021 – De terugkeer van fans in de stadions heeft voor de nodige opschudding gezorgd in de Eredivisie. Onder meer Ajax en PSV lieten weten dat ze het besluit om volgend weekend fans toe te laten, niet aan zagen komen. Daar begrijpt Eric Gudde niets van.

De directeur betaald voetbal heeft bij de NOS gereageerd op de teksten van Ajax en PSV. Met name in Eindhoven was de verbazing enorm. "Vooropgesteld, het is hartstikke mooi dat het weer kan. Alleen is er voorafgaand aan dit besluit geen enkel overleg met ons geweest, dus op dit moment is weinig te zeggen hoe we het gaan organiseren", zei commercieel directeur Frans Janssen tegen het Eindhovens Dagblad. "Daarop zijn we gewoon nog niet voorbereid, moet ik in alle eerlijkheid zeggen. Wij werden vanmiddag compleet overvallen door het bericht."

Die uitspraken hebben voor verbazing gezorgd bij Gudde. "Hier hebben we met z'n allen het hele seizoen op gehoopt", zegt hij. "Dat zij niet op de hoogte waren, klopt helemaal niet. Vorige week dinsdag hebben alle clubs bericht gehad dat het veiligheidsberaad groen licht had gegeven hiervoor." Overigens wil Gudde graag ook uitfans toelaten bij wedstrijden, maar dat is volgens hem nu nog niet mogelijk. "Natuurlijk hebben we het liefst het stadion helemaal vol, maar het is zaak dat we dit in stappen doen. Laten we blij zijn dat we dit weer kunnen doen en hopen dat we in september weer een stap verder zijn."

Lees ook:
Overzicht: Eredivisie-clubs reageren op de terugkeer van publiek
PSV verrast: "We werden compleet overvallen hierdoor"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021