Overzicht: Eredivisie-clubs reageren op terugkeer publiek

Overzicht: Eredivisie-clubs reageren op terugkeer publiek

6 april 2021 – Er zullen volgende week, op 23, 24 en 25 april bij alle Eredivisie-wedstrijden in beperkte mate supporters aanwezig zijn. Eerder vandaag liet PSV al weten dat het totaal verrast was door het besluit van het kabinet en de Eindhovenaren zijn daar niet de enige in. Meerdere clubs hadden het niet aan zien komen en moeten nu snel handelen, maar zijn wel blij met het nieuws.

Martin van Geel, algemeen directeur Willem II
"Het is een mooie en belangrijke ontwikkeling dat we dit seizoen nog onder aangepaste omstandigheden supporters kunnen toelaten in het stadion. De supporters hebben ons gemist en wij hen. Zodra meer duidelijk is over de voorwaarden waaronder wij onze supporters weer mogen verwelkomen, gaan we ons buigen over hoeveel supporters exáct naar binnen kunnen." (Brabants Dagblad)

Woordvoerder FC Twente
"We zijn heel blij met de toelating van (beperkt) publiek. We hebben steeds gezegd dat we er klaar voor zijn, dat hebben we aan het begin van het seizoen ook laten zien. De komende hopen we verdere informatie te kunnen verstrekken over de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om het stadion te bezoeken. Wat ons betreft is dit de eerste aanzet tot volledig bezette tribunes." (RTV Oost)

Rob Toussaint, algemeen directeur FC Twente
"Het is positief dat er stappen gemaakt worden. Aan het begin van het seizoen hebben we al bewezen in staat te zijn het wedstrijdbezoek volledig veilig te kunnen organiseren. De Fieldlab-experimenten afgelopen periode hebben dat voor onze branche opnieuw bevestigd." Hij vind het wel jammer dat Heracles geen thuiswedstrijd speelt tijdens de test, maar heeft goede hoop voor de laatste speelrondes: "Voor onze supporters is het natuurlijk jammer dat de pilot niet samenvalt met een thuiswedstrijd. Maar we zijn er van overtuigd dat we dankzij de pilot ook in de laatste vier speelrondes van dit seizoen publiek mogen verwelkomen. In onze ogen is het daarom een realistisch scenario dat we onze supporters en sponsoren weer mogen ontvangen bij de thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo en Feyenoord. Alles bij elkaar vormt het een mooie aanloop naar volledig gevulde stadions volgend seizoen." (RTV Oost)

Pascal van Wijk, algemeen directeur Vitesse
"Wij zijn blij verrast met het laatste nieuws. Het lijkt er op dat wij met 3.000 Vitessenaren een geel-swert feestje mogen vieren in GelreDome. Achter de schermen zijn wij al bezig met de organisatie. Zodra wij meer weten over de invulling brengen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte." (Clubkanalen)

Ajax Fancare
'Ajax is verrast door de berichtgeving omtrent het spelen met publiek vanaf speelronde dertig. Naar de voorwaarden moet nog worden gekeken. Op dit moment is er nog geen concretere informatie beschikbaar voor onze seizoenkaarthouders.' (Twitter)

Cees Roozemond, algemeen directeur sc Heerenveen
"We zijn enthousiast en blij dat er eindelijk weer perspectief is. Hier hoopten we op. Nu gaan we ons bezinnen over hoe we dit gaan aanvliegen. We moeten een selectie maken wie onze wedstrijd tegen PEC Zwolle kan bijwonen. Daar gaan woensdag mee bezig. We gaan dat zo eerlijk mogelijk doen." (Leeuwarder Courant)

Woordvoerder Feyenoord
"We zijn best verrast met deze mededeling. Maar laat helder zijn: aangenaam verrast. Heel veel dingen zijn nog niet duidelijk en het zal allemaal nog heel wat voeten in aarde hebben, maar we pakken die handschoen graag op. Hopelijk is dit een begin op weg naar het 'oude normaal'." (De Telegraaf)

gerelateerd