Balveroveraar El Yaakoubi eerste zomerversterking Excelsior

Balveroveraar El Yaakoubi eerste zomerversterking Excelsior

6 april 2021 – Excelsior heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen al binnen. Redouan el Yaakoubi komt deze zomer over van Telstar. De 25-jarige verdediger tekent op Woudestein een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

El Yaakoubi kwam op 21-jarige leeftijd in het profvoetbal terecht en speelde de afgelopen jaren bij Jong FC Utrecht en Telstar. Onder leiding van Andries Jonker heeft de verdediger zich de afgelopen twee jaar sterk ontwikkeld. "Nu was ik op zoek naar een club waar de druk wat hoger is. Excelsior kwam in december op mijn pad. De club liet merken dat ze echt goed hebben gekeken wat voor speler ze binnenhalen. Excelsior heeft een plan en dat sprak mij aan. Het gevoel was goed en daarom heb ik nu al besloten dat ik dit moet doen", legt de Excelsior-aanwinst de overstap uit.

"Wij willen vanaf volgend jaar weer fris en herkenbaar voor de dag komen en zijn nadrukkelijk op zoek naar spelers die bij deze ambitie passen. Redouan el Yaakoubi past nadrukkelijk in dat plaatje. Hij kwam relatief laat in het betaalde voetbal terecht, maar heeft met Jong FC Utrecht en Telstar laten zien dat hij niet alleen flinke stappen heeft gezet, maar ook dat hij over een enorme winnaarsmentaliteit beschikt. Bij ons wil hij de volgende stap in zijn ontwikkeling gaan zetten en wij vinden dat hij een speler is die binnen onze visie past", aldus stelt algemeen directeur Ferry de Haan.

Komende zomer neemt Excelsior afscheid van een hoop spelers. Zo mogen Alessandro Damen, Dylan Seys en Thomas Verhaar op zoek naar een nieuwe club en beëindigen Luigi Bruins en Sander Fischer hun loopbaan.

gerelateerd