Schalke 04 laat Huntelaar mogelijk pensioen uitstellen

6 april 2021, 10:49   Bijgewerkt: 6 april 2021, 22:53

Klaas-Jan Huntelaar maakte in december bekend bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 37-jaraige aanvaller plakt er echter mogelijk nog een jaartje aan vast. Schalke 04 overweegt volgens BILD de verbintenis van de routinier te verlengen. Of de club uit Gelsenkirchen hem ook daadwerkelijk een nieuw contract aanbiedt, hangt af van de ontwikkelingen de komende weken.

Met het doel zijn oude liefde te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga, maakte Huntelaar afgelopen winter de overstap van Ajax naar Schalke 04. Door blessureleed is Huntelaar zijn ploeg echter nog nauwelijks van dienst geweest. Afgelopen weekend speelde de aanvaller pas zijn derde wedstrijd sinds zijn terugkeer. Bij zijn eerste basisplaats was Huntelaar direct trefzeker, maar het doelpunt tegen Bayer Leverkusen (2-1 verlies) had weinig waarde.

De kans is groot dat Schalke 04 volgend seizoen uitkomt op het tweede niveau van Duitsland. De dolende club veroverde dit seizoen nog maar tien punten en zal dat aantal in de laatste zeven wedstrijd meer dan moeten verdubbelen om zich nog veilig te spelen. Degradeert Schalke, dan krijgt Huntelaar mogelijk een nieuw contract voorgeschoteld. Belangrijk is wel dat de spits de komende tijd fit blijft en niet zoals de afgelopen maanden met zijn fitheid gaat kwakkelen.

Of Huntelaar ook te porren is voor het uitstellen van zijn voetbalpensioen, is niet duidelijk. Toen hij in december het einde van zijn carrière aankondigde, hield hij in elk geval nog een kleine slag om de arm.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen