Woedend Real Valladolid voelt zich bestolen door arbitrage

6 april 2021, 09:55

Real Valladolid voelt zich bestolen na de 1-0 nederlaag tegen FC Barcelona. Op twee cruciale momenten had de laagvlieger maandagavond de arbitrage tegen. Zo kregen de bezoekers geen penalty na een handsbal van Jordi Alba in het strafschopgebied en werd Óscar Plano van het veld gestuurd voor een overtreding waar doorgaans geen rood voor wordt gegeven.

Scheidsrechter Jaime Latre was na afloop van de wedstrijd in Camp Nou de gebeten hond bij Real Valladolid. "De handsbal van Alba was overduidelijk en het wegsturen van Plano erg streng. Ik moet op mijn tong bijten. De scheidsrechter heeft al dan niet gelijk, maar hij vertelde me dat het geen penalty waard was. Het is net als een zwangerschap: je bent zwanger of je bent het niet. Als je twijfelt, neem dan een minuut de tijd om de beelden terug te kijken. Als je het beeld dan stilzet, is het duidelijk dat Alba de bal met de hand raakt", aldus trainer Sergio González.

Óscar Puentes, burgemeester van Valladolid, spreekt schande van het optreden van de arbitrage. 'Ik denk dat de scheidsrechter naar de kleedkamer van Barça moet om de spelers op hun kop te geven. Ze hadden bijna niet gewonnen. Hij zat veel beter in de wedstrijd dan de spelers', luidt de cynische tweet van Puentes, die het onbegrijpelijk vindt dat de bezoekers geen strafschop kregen na de handsbal van Alba. 'In het voetbal noem je dat een penalty. En als er in het tijdperk van de VAR niet voor gefloten wordt, kan het diefstal worden genoemd.'

'Als Barça kampioen wordt, zal dit niet worden vergeten, doelt Marca op de controversiële beslissingen die scheidsrechter Latre nam. Overigens werd er niet alleen in het kamp van Real Valladolid geklaagd over de arbitrage. Lionel Messi deed in de rust ook zijn beklag. Bij het verlaten van het veld halverwege de wedstrijd maakte de Argentijnse ster duidelijk dat hij het gevoel had dat de scheidsrechter het op hem had gemunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen